Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεσή τους

Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεσή τους
Η Ουκρανία θα έχει μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλη αντεπίθεση λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας
Σχετικά Άρθρα
Τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τσεχίας, Petr Pavel, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί θα έχουν μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντεπίθεση για να επιτύχουν τους στόχους τους, διαφορετικά η κατάσταση θα εξελιχθεί αρκετά αρνητικά.
«Το παράθυρο ευκαιρίας για μια επίθεση είναι ανοιχτό φέτος.
Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλη αντεπίθεση.
Έτσι, εάν η Ουκρανία αποφασίσει να αρχίσει μια μεγάλη αντεπίθεση και αποτύχει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε κεφάλαια για το επόμενο» είπε μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Reczpospolita ο Τσέχος πρόεδρος.

Δύσκολο να διατηρηθεί η ίδια βοήθεια

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τσεχικής Δημοκρατίας, μετά τον επόμενο χειμώνα «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο βοήθειας» προς την Ουκρανία.
Ο Pavel υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί λόγω της εξάντλησης των ανθρώπινων αποθεμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού, λόγω της καταστροφής των υποδομών και της κόπωσης των κρατών που παρέχουν βοήθεια»
«Η Ουκρανία θα άξιζε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά για πρακτικούς λόγους, θα ήταν καλύτερα να γίνει πρώτα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά μέλος του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Τσέχος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης