Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εμμονή ΗΠΑ, θέλουν τη στρατηγική ήττα μας - Κλείνουν το μάτι στο διεφθαρμένο Κίεβο

Ρωσία: Εμμονή ΗΠΑ, θέλουν τη στρατηγική ήττα μας - Κλείνουν το μάτι στο διεφθαρμένο Κίεβο
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ωθεί τους Ουκρανούς ριζοσπάστες σε νέες τρομακτικές ενέργειες λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Για εμμονή των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ως μοναδικό τους στόχο τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
Αναφερόμενος στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ο Antonov είπε πως οι Αμερικάνοι κλείνουν το μάτι στο διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου.

Σκοτώνουν αθώους

«Η Ουάσιγκτον έχει εμμονή με την ιδέα να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας.
Με τα βήματά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ωθεί τους Ουκρανούς ριζοσπάστες μόνο προς νέες τρομερές πράξεις» υπογράμμισε ο Antonov, επισημαίνοντας πως με κάθε παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού «το καθεστώς Zelensky αισθάνεται όλο και περισσότερο ατιμώρητο» και «υνεχίζει να σκοτώνει πολίτες στις περιοχές Donbass, Zaporozhia και Kherson της Ρωσίας με καθαρό κυνισμό».

Κίνδυνος σύγκρουσης Ρωσίας - ΝΑΤΟ

«Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι με αυτές τις ενέργειες ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προκαλούν γεωγραφικά τη διεύρυνση της ουκρανικής κρίσης.
Αυτή η πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλης της Ευρώπης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» είπε ο Antonov.

Που πάνε τα όπλα της Δύσης;

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ κλείνουν τα μάτια στη διαφθορά της ουκρανικής ελίτ, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία «έχει σοβαρές ανησυχίες ότι ορισμένα από τα όπλα μπορεί να καταλήξουν στη μαύρη αγορά».
«Που θα εμφανιστούν τα όπλα;
Ποιος θα φέρει την ευθύνη όταν πέσει στα χέρια ορισμένων τρομοκρατικών ομάδων και εγκληματικών οργανώσεων;» διερωτάται ο Antonov, ο οποίος προέτρεψε την ηγεσία των ΗΠΑ να σταματήσει να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Διαπραγματεύσεις

«Και κάτι ακόμα, να απέχουμε από δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα ή όχι της έναρξης διαπραγματεύσεων.
Τελικά, δεν είναι κάτι που εναπόκειται στην Ουάσιγκτον να αποφασίσει» υπογράμμισε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης