Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Μήνυμα στην Κίνα οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία – Η Ευρώπη να συλλάβει τον Putin, οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ

Blinken: Μήνυμα στην Κίνα οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία – Η Ευρώπη να συλλάβει τον Putin, οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ
Η αντίδραση της Δύσης στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι ένα «μάθημα για την Κίνα» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα κατατοπιστικός για τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στο πλαίσιο διατήρησης της μονοπολικότητας ήταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken.
Η αντίδραση της Δύσης στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι ένα «μάθημα για την Κίνα» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως οι επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία θα ξεπεράσουν τα γεωγραφικά όρια της περιοχής και θα επηρεάσουν την Ασία.
«Το διακύβευμα στην Ουκρανία υπερβαίνει κατά πολύ την Ουκρανία ... Νομίζω ότι έχει βαθύ αντίκτυπο στην Ασία, για παράδειγμα», δήλωσε ο Blinken, σημειώνοντας ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα υπήρξαν σημαντικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας στη σύγκρουση.
Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας έχει οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με το πώς ο πόλεμος θα επηρεάσει τη στρατιωτική σκέψη της Κίνας όσον αφορά την Ταϊβάν, το αυτοδιοικούμενο νησί που το Πεκίνο θεωρεί ως κινεζικό έδαφος.
«Νομίζω ότι αν Κίνα το βλέπει αυτό-και το βλέπει πολύ προσεκτικά- θα αντλήσει διδάγματα για το πώς η διεθνής κοινότητα συσπειρώνεται ή όχι, για να αντισταθεί σε αυτήν την επιθετικότητα», είπε ο Blinken μιλώντας στην υποεπιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας.
Ο Xi Jinping και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαιρετήθηκαν αποκαλώντας ο ένας τον άλλο «αγαπητέ φίλε» όταν συναντήθηκαν στο Κρεμλίνο και συζήτησαν τις προτάσεις της Κίνας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Blinken είπε ότι η πολιτική και υλική στήριξη της Κίνας στην Ρωσία αντίκειται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει δει ακόμη αποδείξεις ότι το Πεκίνο παρέχει στην Μόσχα στρατιωτική βοήθεια για την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το ένταλμα για Putin

Όσον αφορά στο ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να …τον «συλλάβει»!
Η Αμερική δεν είναι μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επομένως η Ευρώπη θα πρέπει να σηκώσει το φορτίο, τόνισε.
Η Ευρώπη θα πρέπει να συλλάβει τον Putin και να τον παραπέμψει σε δίκη εάν επισκεφθεί οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης