Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι: Τουλάχιστον 25 νεκροί – O Biden αποδέσμευσε ομοσπονδιακή βοήθεια για την πολιτεία του Μισισιπή

ΗΠΑ – καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι: Τουλάχιστον 25 νεκροί – O Biden αποδέσμευσε ομοσπονδιακή βοήθεια για την πολιτεία του Μισισιπή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden,  διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» τους πληγέντες «για όσο χρειαστεί»
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι είναι νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίες από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την πολιτεία του Μισισίπι, στο νότιο άκρο των ΗΠΑ.
«Είναι μια τραγωδία», ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας Tate Reeves σε ανάρτησή του στο Twitter για τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ακτίνα περίπου 150 χιλιομέτρων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, μίλησε για αποκαρδιωτικές εικόνες και διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» τους πληγέντες «για όσο χρειαστεί».
Στο Rolling Fork, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων στο δυτικό τμήμα του Μισισίπι, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν, συντρίμμια διασκορπίστηκαν στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.
«Η πόλη μου δεν υπάρχει πια», «τα σπίτια που γκρεμίστηκαν μπορούν να αναπληρωθούν, αλλά δεν μπορείς να αναπληρώσεις μια ζωή», ανέφερε στο CNN o δήμαρχος του Rolling Fork.
Πάντως, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο ABC, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Σάρκι, τρεις στην κομητεία Κάρολ, δύο στην κομητεία Μονρόε και ένας στην κομητεία Χάμφρις.
Επίσης, καταιγίδες έπληξαν τη γειτονική Αλαμπάμα, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ανετράπη το τροχόσπιτό του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μόργκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης