Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή γλώσσα με τον Κινέζο πρόεδρο Jinping για λύση στην Ουκρανία αναζητά ο Macron

Κοινή γλώσσα με τον Κινέζο πρόεδρο Jinping για λύση στην Ουκρανία αναζητά ο Macron
Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να πείσει την Κίνα να παροτρύνει την Ουκρανία να συνομιλήσει με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Κοινή γλώσσα με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping για μια λύση στην ουκρανική κρίση θα επιδιώξει να έχει κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Πεκίνο στις 5 με 7 Απριλίου ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο, η Γαλλία θα το θεωρήσει επίτευγμα εάν ο πρόεδρος Macron καταφέρει να πείσει την Κίνα προκειμένου να αναλάβει δράση για να παροτρύνει την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, ο Macron δεν αναμένει από το Πεκίνο να εγκαταλείψει τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με τη Ρωσία.

Κοινή γλώσσα και προειδοποιήσεις

Αντιθέτως, ο Γάλλος πρόεδρος θα επιδιώξει να βρει κοινή γλώσσα με τον πρόεδρο Xi Jinping έτσι ώστε να αναζητηθούν κοινές λύσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς το Πεκίνο, εάν παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία.
Σε κάθε περίπτωση, τα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ανάμεσα στους στόχους της επίσκεψης του Macron στην Κίνα είναι να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο κρατών ιδιαίτερα ύστερα από μια εκτεταμένη περίοδο έλλειψης προσωπικών επαφών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η τελευταία επίσκεψη του Macron στο Πεκίνο είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2018.

ΗΠΑ: Δεν θα προκύψει τίποτα αισιόδοξο

Πάντως, η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά πως η επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Κίνα δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα το αισιόδοξο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η κυβέρνηση Biden εκτιμά πως η επίσκεψη Macron δεν πρόκειται να συνεισφέρει κάτι σημαντικό, λόγω των προηγουμένων αποτυχημένων προσπαθειών του Γάλλου προέδρου κατά τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin αλλά και στην αδυναμία του να φέρει αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ουάσινγκτον αν και δεν είναι αντίθετη με την επίσκεψη Macron στο Πεκίνο, εκφράζει ανησυχίες για την υπερβολικά διφορούμενη θέση της Γαλλίας στην αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης