Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απτόητος ο Trump: Η καλύτερη ημέρα η 4η Απριλίου - Θετικός αντίκτυπος στα σχέδια μου για τις εκλογές του 2024

Απτόητος ο Trump: Η καλύτερη ημέρα η 4η Απριλίου - Θετικός αντίκτυπος στα σχέδια μου για τις εκλογές του 2024
Τα ποσοστά μου ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλά, συγκέντρωσα 10 εκατ. δολάρια είπε ο Donald Trump
Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα ικανοποιημένος και διόλου προβληματισμένος για την «περιπέτεια» του με την αμερικανική Δικαιοσύνη, ύστερα από την εμφάνιση του προχθές Τρίτη 4 Απριλίου ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση της Stormy Daniels εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία.
Ίσως η καλύτερη ημέρα στην ιστορία για κάποιον που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με αβάσιμες κατηγορίες και έχει επιζήσει» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Truth Social ο Trump, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγυήσεις μέχρι τον ορισμό της δίκης του που προσδιορίζεται για τον Ιανουάριο του 2024.

Θετικός αντίκτυπος

Όπως είπε, η σύλληψη και οι εις βάρος του κατηγορίες είχαν θετικό αντίκτυπο στα σχέδια του σχετικά με τη διεκδίκηση τόσο του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων όσο και της αμερικανικής προεδρίας στις εκλογές του 2024.
«Τα ποσοστά μου ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλά, συγκέντρωσα 10 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική μου εκστρατεία ενώ η ημέρα έκλεισε με μια σημαντική ομιλία» υποστήριξε ο Trump.

Και μπλουζάκι «αθώος»

Είναι γνωστό ότι ο Trump διαθέτει ένα τεράστιο επικοινωνιακό χάρισμα, καθώς καταφέρνει ακόμα και την πιο αρνητική δημοσιότητα για το πρόσωπο του να την εκμεταλλευτεί και να την γυρίσει προς όφελος του.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ιστοσελίδα συγκέντρωσης κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία του Trump αναφέρει πως προσφέρει πλέον τη δυνατότητα αγοράς t-shirt, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία του Trump από το εδώλιο του κατηγορουμένου και η επιγραφή «Αθώος».

34 κατηγορίες

Υπενθυμίζεται πως ο Trump δήλωσε αθώος στις 34 κατηγορίες περί παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων που του αποδόθηκαν σε σχέση με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Stormy Daniels το 2016 (αν και κατηγορίες αφορούν αντίστοιχη υπόθεση και με την Karen McDougal, μοντέλο του Playboy) προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της για ερωτική σχέση που φαίνεται πως είχαν το 2006.
Οι κατηγορίες δεν αφορούν αυτήν καθευατή την υπόθεση εξαγοράς, αλλά το ότι ο Trump πέρασε το ποσό των 130.000 δολαρίων που έδωσε στη Daniels ως έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας.
Η εισαγγελική πλευρά υποστήριξε ότι ο Trump με την παραποίηση των εγγράφων αυτών, παραβίασε την εκλογική νομοθεσία καθώς απέκρυψε επιζήμιες πληροφορίες και παράνομη δραστηριότητα από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους πριν και μετά τις εκλογές του 2016.

Κερδισμένος πολιτικά

Πράγματι, ο Trump φαίνεται να βγαίνει πολιτικά κερδισμένος από την πρωτοφανή αυτή – για πρόεδρο των ΗΠΑ – εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη.
Ο Trump, αν και έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ στον οποίο αποδόθηκαν ποινικές κατηγορίες, φαίνεται πως καταφέρνει να γυρίσει υπέρ του όλη αυτήν την αρνητική δημοσιότητα, υποστηρίζοντας πως η δικαστική αυτή περιπέτεια του δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια των Δημοκρατικών να εξαπολύσουν εναντίον του ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών».
Ήδη, στις πρώτες του δηλώσεις, έκανε λόγο για παρέμβαση της Δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, αναφέροντας πως μοναδικός του στόχος είναι να υπερασπιστεί το έθνος έναντι αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν.
Και κάπως έτσι ο Trump, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είχε βρεθεί στο περιθώριο ακόμα και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, μια και είχε «χρεωθεί» το αρνητικό αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του 2022, βλέπει τις πολιτικές του μετοχές να εκτοξεύονται, κάτι που αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες η δημοτικότητα του στους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως τα τελευταία γεγονότα, φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τον Trump στο χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα, καθώς οι βασικοί αντίπαλοι του, όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα και «πουλέν» για πολλούς Ρεπουμπλικάνους Ron DeSantis, μοιάζει να χάνει πλέον τη δυναμική του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης