Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο Macron «γλύφει» τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping

Trump: Ο Macron «γλύφει» τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping
Ο Trump κατηγορεί τον Macron του πως «γλύφει» τον Κινέζο ομόλογό του
Σχετικά Άρθρα
Τα βέλη του κατά του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron έστρεψε ο Donald Trump, κατηγορώντας τον πως «γλύφει» τον κινέζο ηγέτη  Xi Jinping, μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και μεταδόθηκε χθες Τρίτη.

Ο Macron δέχεται επικρίσεις από αρκετές πλευρές εξαιτίας της τοποθέτησής του με την οποία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μετατραπεί σε «ακόλουθο», ούτε της Αμερικής, ούτε της Κίνας, ιδίως για το ζήτημα της Ταϊβάν, μετά την επιστροφή του από την Ασία.
«Ο Macron, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλύφει (τον Xi)», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Trump.
Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πρόσαψε στην κυβέρνηση του δημοκρατικού διαδόχου του Joe Biden πως αποδυνάμωσε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, σε βαθμό που χάνουν την υποστήριξη παραδοσιακών συμμάχων τους.
«Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού, κι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο», υποστήριξε ο κ. Trump.
«Είπα ‘οκέι! Η Γαλλία πάει στην Κίνα τώρα’», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση του Biden προσπάθησε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας πως η διμερής σχέση με τη Γαλλία είναι εξαίρετη.
Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, η γαλλική προεδρία υπερασπίστηκε τη θέση του κ. Macron, κρίνοντας πως «πρέπει να ακούγεται η ιδιαίτερη φωνή» της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης