Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελία 13 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Gerard Depardieu

Καταγγελία 13 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Gerard Depardieu
Ο ηθοποιός «αρνείται επίσημα ότι οι κατηγορίες εμπίπτουν στην ποινική δικαιοσύνη»
Σε νέους μπελάδες βάζει τον Depardieu μια έρευνα της Mediapart με τις μαρτυρίες 13 γυναικών, που κατηγορούν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση.
Οι κατηγορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι ο Depardieu την είχε βιάσει στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Στην έρευνα της Mediapart, που δημοσιεύτηκε χθες, 11 Απριλίου, οι 13 γυναίκες υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του 74χρονου ηθοποιού στα γυρίσματα ένδεκα ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 μέχρι το 2022, ενώ τρεις εξ’ αυτών είπαν ότι είναι διατεθειμένες να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, αλλά ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν μήνυση εις βάρος του, με το γαλλικό μέσο να σχολιάζει ότι πιθανώς φοβούνται πρώτον μήπως ο λόγος τους δεν μετρήσει έναντι εκείνου του Depardieu και δεύτερον για τις συνέπειες που θα είχε μια εις βάρος του δημόσια καταγγελία στη μετέπειτα καριέρα τους.

Τι καταγγέλλουν οι 13 γυναίκες

Οι γυναίκες – ηθοποιοί, μακιγιέζ ή τεχνικοί – υποστηρίζουν ότι ο Depardieu τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους, ότι έκανε ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια και όποτε διαμαρτύρονταν σε άλλους, η απάντηση που λάμβαναν ήταν: «Εντάξει, μωρέ, ο Ζεράρ είναι!».
Ο ίδιος ο Depardieu αρνήθηκε να συναντηθεί με δημοσιογράφους της Mediapart ή να απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις τους, ενώ οι δικηγόροι του από το γραφείο Temime είπαν ότι ο ηθοποιός «αρνείται επίσημα ότι οι κατηγορίες εμπίπτουν στην ποινική δικαιοσύνη».
Στις καταθέσεις του στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ο Depardieu είχε αρνηθεί ότι είναι «θηρευτής», υποστηρίζοντας ότι είναι ένας τζέντλεμαν που του αρέσει «το φλέρτ» και αντιτίθεται «σε όλες τις μορφές βίας, φραστική, σωματική ή ψυχολογική».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης