Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν πώς οι Ρώσοι εξολοθρεύουν με πυρομαχικά - καμικάζι Lancet, ουκρανικά αεροσκάφη, πυραύλους, συστήματα

Συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν πώς οι Ρώσοι εξολοθρεύουν με πυρομαχικά - καμικάζι Lancet, ουκρανικά αεροσκάφη, πυραύλους, συστήματα
Τα ακριβή πλήγματα κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής M777 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα 155 χλστ., έναν σοβιετικής κατασκευής πολλαπλούς εκτοξευτές BM-21 Grad, έναν εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών RM-70 Τσεχοσλοβακίας, έναν αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 155 χλστ

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ολοσχερώς στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής αξίας των δυνάμεων του Κιέβου στη ζώνη ειδικής επιχείρησης κάνοντας χρήση των πυρομαχικών Lancet.
Μεταξύ 10 και 12 Απριλίου, βίντεο που τεκμηριώνουν αρκετές πρόσφατες αναφορές εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο επιβεβαιώντας το γεγονός για τις ολέθριες απώλειες των Ουκρανών.
Τα ακριβή πλήγματα κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής M777 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα 155 χλστ., έναν σοβιετικής κατασκευής πολλαπλούς εκτοξευτές BM-21 Grad, έναν εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών RM-70 Τσεχοσλοβακίας, έναν αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 155 χλστ. -κατασκευασμένο σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς Buk-M1.



Τα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις του loitering πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή μία ώρα και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.
Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS, ένα Lidar και ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει σε στατικούς και κινούμενους στόχους.
Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 206 τεκμηριωμένες επιθέσεις με πυρομαχικά Lancet από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πέρυσι.
Οι περισσότεροι από τους στόχους ήταν εξοπλισμός υψηλής αξίας, όπως οβίδες, κύρια άρματα μάχης, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, ραντάρ και συστήματα αεράμυνας.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης Bayraktar BT2

Επιπροσθέτως, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερα από 100 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που προμήθευσε η Τουρκία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο υποστράτηγος A. Denim, διοικητής της Πολεμικής Αεράμυνας, αναπληρωτής αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, στην καθημερινή εφημερίδα του ρωσικού στρατού Krasnaya Zvezda.
«Δεν υπάρχουν ουσιαστικά θεμελιώδεις διακρίσεις μεταξύ της μάχης ενάντια σε στρατηγικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως τα αμερικανικά [RQ-4] Global Hawk ή [MQ-9] Reaper ή το επιχειρησιακό-τακτικό Bayraktar TB2 της Τουρκίας και η αντεπίδραση σε αεροσκάφη.
Η εξάλειψη περισσότερων από 100 Bayraktar  που παραδόθηκαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ξεκάθαρη απόδειξη αυτού», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος αξιωματικός στη συνέντευξη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS .
Ο υποστράτηγος Denim πρόσθεσε ότι το πρόσφατο περιστατικό μεταξύ ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-27 και ενός αμερικανικού MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, «καθιστά σαφές στη δυτική παγκόσμια κοινότητα ότι για την αεράμυνα της Ρωσίας τέτοιοι εναέριοι στόχοι δεν αποτελούν πρόβλημα».
Η Τουρκία προμήθευσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Περισσότερα drones στάλθηκαν στη χώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, πιθανότατα στο πλαίσιο μυστικής συμφωνίας με το Κίεβο.
Η τελευταία γνωστή παρτίδα, η οποία αποτελούνταν από δύο μόνο drones, φέρεται να παραδόθηκε στην Ουκρανία δωρεάν τον Ιανουάριο.
Αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή drone της Τουρκίας Baykar, το Bayraktar TB2 έχει αντοχή έως και 24 ώρες και λειτουργική εμβέλεια μικρότερη από 300 χιλιόμετρα.
Το drone είναι συνήθως εξοπλισμένο με το καναδικής κατασκευής σύστημα οπτικής στόχευσης Wescam MX-15D και μπορεί να οπλιστεί με έως και τέσσερα πυρομαχικά MAM-C και MAM-L καθοδηγούμενα με λέιζερ που κατασκευάζονται στην Τουρκία από τη Roketsan.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που υποστηρίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως τα Pantsir-S1, Tor-M2 και Buk-M3, ήταν επιτυχή ενάντια στα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα οποία στερούνται ταχύτητας και ικανότητας ελιγμών.
Μερικά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κιέβου φέρεται να καταρρίφθηκαν επίσης σε εναέριες εμπλοκές, με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου ή καταστράφηκαν στο έδαφος με ακριβή χτυπήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης