Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Έτοιμο το σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής μικροτσιπ - Περιλαμβάνει επιδοτήσεις 43 δισ. ευρώ

Κομισιόν: Έτοιμο το σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής μικροτσιπ - Περιλαμβάνει επιδοτήσεις 43 δισ. ευρώ
Στόχος του σχεδίου είναι ο διπλασιασμός του παγκόσμιου μεριδίου της Ευρώπης στην αγορά μικροτσιπ στο 20% ως το 2030
Σχετικά Άρθρα
Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην τελική εκδοχή ενός σχεδίου ύψους 43 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγής μικροτσιπ στο ευρωπαϊκό έδαφος, με στόχο τη μείωση της έκθεσης του κλάδου στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Κίνα.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο προωθείται τη στιγμή που η κυβέρνηση Biden πιέζει για την ενίσχυση των περιορισμών στην πώληση προηγμένου εξοπλισμού κατασκευής τσιπ στην Κίνα, έναν σημαντικό παγκόσμιο κόμβο παραγωγής.
«Το ευρωπαϊκό όραμα για διπλασιασμό του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς μικροτσιπ στο 20% έως το 2030 και για την παραγωγή των πιο εξελιγμένων και ενεργειακά αποδοτικών ημιαγωγών στην Ευρώπη, προσελκύει ήδη σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς Thierry Breton, σε δήλωσή του.
«Τώρα κινητοποιούμε σημαντικά δημόσια κεφάλαια και το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο για να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα».
Ένα από τα πιο επίμαχα μέρη των διαπραγματεύσεων ήταν ο προϋπολογισμός μετά την περικοπή 400 εκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ΕΕ από το αρχικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο απαιτούσε ανακατανομή χρημάτων από τον προϋπολογισμό έρευνας της ΕΕ για τους ημιαγωγούς.
Οι διαπραγματευτές κάλυψαν το έλλειμμα με κεφάλαια κυρίως εκτός του προϋπολογισμού της έρευνας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η συμφωνία θα γίνει νόμος μόλις εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης