Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο – Ήχησαν οι σειρήνες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο – Ήχησαν οι σειρήνες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας
Οι κάτοικοι του Κιέβου ανέφεραν μία λάμψη στον ουρανό, η οποία παρατηρήθηκε λίγο πριν από τον συναγερμό αεροπορικής επιδρομής
Σχετικά Άρθρα
Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, όπου ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, όπως μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο το Strana.ua.
«Οι κάτοικοι του Κιέβου ανέφεραν μία λάμψη στον ουρανό, η οποία παρατηρήθηκε λίγο πριν από τον συναγερμό αεροπορικής επιδρομής. Κάτοικοι της περιοχής Bila Tserkva έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.
Ακούστηκαν πριν από τον συναγερμό», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, το σήμα για μετάβαση στα καταφύγια ακούστηκε στην περιοχή του Κιέβου στις 22:07 της Τετάρτης (19/4/2023).
Το απόγευμα της ίδια μέρας, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης εκρήξεις στο Dnipropetrovsk στην ανατολική Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Βομβαρδίζονται εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα.
Τον Δεκέμβριο, ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι είναι πλέον αδύνατο να αποκατασταθεί πλήρως το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα, προσθέτοντας πως απαιτούνται τουλάχιστον ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ για επιφανειακές επισκευές ενεργειακών εγκαταστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης