Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά DeSantis (Ρεπουμπλικάνοι) σε Ευρωπαίους: Δεν δίνετε επαρκή βοήθεια στην Ουκρανία

Πυρά DeSantis (Ρεπουμπλικάνοι) σε Ευρωπαίους: Δεν δίνετε επαρκή βοήθεια στην Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν περισσότερα, να ακολουθήσουν τους Ιάπωνες είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στους Ευρωπαίους ότι δεν παρέχουν επαρκή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα και πιθανός υποψήφιος για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Ron DeSantis.
Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία όπου και πραγματοποιεί περιοδεία, ο DeSantis κάλεσε τους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία από τα συνεχιζόμενα πακέτα βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
«Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν περισσότερα.
Η Γερμανία δεν το πράττει αυτό» είπε μιλώντας στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei o DeSantis, ο οποίος αφού χαιρέτισε την επικαιροποιημένη στρατηγική εθνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας, η οποία απαιτεί αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ έως το 2027, σύμφωνα με το μοντέλο του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιαπωνίας» σε αυτό το θέμα.

Προβλήματα στην οικονομία

Επίσης για ακόμα μια φορά ο DeSantis εξαπέλυσε τα πυρά του στον πρόεδρο Biden για την πολιτική που ακολουθεί στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, επέστησε την προσοχή στις οικονομικές δυσκολίες που προκάλεσε η σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς, όπως είπε, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ φτάνει σήμερα σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
«Έχουμε μια ελίτ εξωτερικής πολιτικής που ενεργεί χωρίς συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό» είπε ο DeSantis, τονίζοντας ότι το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ επιταχύνει τον πληθωρισμό και οδηγεί σε υψηλότερα επιτόκια.

DeSantis για πρόεδρος

Ο DeSantis δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 50% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στηρίζει τον Trump, έναντι μόλις 24% του DeSantis, αν και ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το εάν θέλει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.
Σημειώνεται πάντως πως εάν πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο DeSantis θα χάσει από τον Joe Biden με 9 μονάδες διαφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης