Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρών στη Σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία ο Biden – Στην ατζέντα Ουκρανία και οικονομία

Παρών στη Σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία ο Biden – Στην ατζέντα Ουκρανία και οικονομία
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί 19 με 21 Μαΐου στην Χιροσίμα
Παρών στη Σύνοδο της G7 που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να κυριαρχήσει για ακόμα μια φορά ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο η διατροφική και κλιματική κρίση όσο και η παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και όσον αφορά την οικονομία, θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε να βρεθούν τρόποι που θα μπορούν να «εγγυηθούν οικονομική ανάπτυξη με ανθεκτικότητα και χωρίς αποκλεισμούς» ενώ παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες «μετάβασης σε καθαρή ενέργεια».

Επίσκεψη στην Αυστραλία

Κατόπιν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στο Σίδνεϊ για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της «Quad», της τετραμερούς συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Ινδία.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αυτών των τεσσάρων χωρών θα συζητήσουν τρόπους να «βαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των νέων τεχνολογιών αιχμής», «στις υποδομές υψηλής ποιότητας», για την «παγκόσμια υγεία» και «άλλα ζητήματα που έχουν σημασία στην περιφέρεια του Ινδο-Ειρηνικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης