Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο θρίλερ με τάνκερ: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων «απήγαγαν» οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν - Ο ρόλος των ΗΠΑ

Νέο θρίλερ με τάνκερ: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων «απήγαγαν» οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν - Ο ρόλος των ΗΠΑ
Το πλοίο Niovi, το οποίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Φουζάιραχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περικυκλώθηκε από σκάφη των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που το ανάγκασαν να κάνει αναστροφή και να κατευθυνθεί προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα
Οι  αποκαλούμενοι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν δέσμευσαν σήμερα 3/5/2023 το υπό παναμαϊκή σημαία τάνκερ Niovi στο Στενό του Ορμούζ, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Το εν λόγω πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Φουζάιραχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περικυκλώθηκε από σκάφη των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που το ανάγκασαν να κάνει αναστροφή και να κατευθυνθεί προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε ο 5ος αμερικανικός στόλος με έδρα το Μπαχρέιν.
Το δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Lloyd’s List Intelligence, συνδέεται με την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Altomare, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο έχει Έλληνα πλοίαρχο.
Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη 27/4, η κατάσχεση του πετρελαιοφόρου πλοίου Advantage Sweet με σημαία Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν.
Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου συσχετίζουν τις δύο αυτές κινήσεις των Ιρανών με την απόφαση των αμερικανικών αρχών να απαιτήσουν το τάνκερ Suez Rajan, για το οποίο οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι εμπλέκεται σε παράνομη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου, να κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν τέλος, πως πρόκειται για ένα άδειο πλοίο που δεν μετέφερε δηλαδή κάτι εν προκειμένω, με τις πληροφορίες να είναι ακόμη συγκεχυμένες εξαιτίας της πολυπλοκότητας των συγκεκριμένων υποθέσεων κατάληψης.

Το tweet από το TankerTrackers.com, Inc.:

Η ανάρτηση από το ναυτικό των ΗΠΑ:
Καταγραφή_5.PNG




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης