Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επαναστατική απάντηση των Ρώσων σε Leopard και M1 Abrams λέγεται…Sprut – Αυτός είναι ο ευέλικτος «δολοφόνος» των τανκς

Η επαναστατική απάντηση των Ρώσων σε Leopard και M1 Abrams λέγεται…Sprut – Αυτός είναι ο ευέλικτος «δολοφόνος» των τανκς
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του επαναστατικού άρματος είναι η ευχέρια κινήσεων, η γρήγορη αναδιάταξή του και η αερομεταφορά
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι αρχίζουν τη μαζική παραγωγή του Sprut-SDM1 του εντυπωσιακού αυτού αυτοκινούμενου αντιαρματικού οχήματος με πυροβόλο των 125 mm, που είναι γνωστό και ως καταστροφέας των τανκς παρά το γεγονός ότι είναι εξ ορισμού ελαφρύ άρμα.
Είναι επίσης αμφίβιο.
Αν και σχεδιάστηκε κυρίως για αερομεταφερόμενα στρατεύματα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από μονάδες πεζικού.
Ο ρωσικός κρατικός κατασκευαστής όπλων Rostec ανακοίνωσε πρόσφατα πως μια σειρά τέτοιων αρμάτων, συμπεριλαμβανομένου του  Sprut-SDM1, πρόκειται να τεθεί άμεσα στη γραμμή παραγωγής.
Η κρατική εταιρεία σημείωσε επίσης ότι ορισμένες πρόσθετες συμβάσεις έχουν συναφθεί με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την προμήθεια ορισμένων κοινών κατηγοριών όπλων και στρατιωτικού υλικού.

Η ρωσική απάντηση στα δυτικά άρματα μάχης

Το αντιαρματικό τανκ εισέρχεται στην παραγωγή σε μια περίοδο που η Ουκρανία είναι έτοιμη να αναπτύξει τα άρματα μάχης που της προμηθεύει η Δύση εναντίον της Ρωσίας, όπως M1 Abrams, Leopard και Challenger.
Μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει παρατάξει στο πεδίο της μάχης, άρματα κυρίως της Σοβιετικής εποχής, εκτός από τα αναβαθμισμένα T-72, T-80 και T-90 που κατελήφθησαν από τα ρωσικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.
Χωρίς τέλος στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει επιταχύνει την ανάπτυξη των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων της, συμπεριλαμβανομένων των αντιαρματικών αρμάτων μάχης.
Η σειριακή κατασκευή Sprut-SDM1 είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, όπως γράφουν οι Eurasian Times.
Το αντιαρματικό τανκ λέγεται ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φάση της δοκιμής.
2_sprut.jpg

Sprut SDM1

Αυτό το ελαφρύ αμφίβιο άρμα προμηθεύτηκε επίσης στην Ινδία το 2022.
Ένας αξιωματούχος της Rosoboronexport είπε στα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο του 2022 ότι η Μόσχα έχει προσφερθεί να προμηθεύσει τον Ινδικό Στρατό με το ελαφρύ αμφίβιο άρμα Sprut SDM1 και έχει υποβάλει τεχνική πρόταση στο Νέο Δελχί.
Σύμφωνα με τη Rosoboronexport, το Sprut-SDM1 είναι το μόνο ελαφρύ αμφίβιο όχημα μάχης στην κατηγορία του με πυροβόλο άρμα μάχης 125 χιλιοστών και τη δύναμη πυρός ενός κύριου τανκ.

amfivios.jpg


Παντός καιρού


Το άρμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα κατευθυνόμενου πυραύλου για να ξεπερνά τους θωρακισμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με θωράκιση ERA.
Προορίζεται να καταστρέφει εχθρικά οχυρά και άμυνες και να προσφέρει υποστήριξη πυρός σε δυνάμεις που συμμετέχουν σε μάχη με βαριά θωρακισμένους στόχους.
Το Sprut μπορεί να επιχειρεί μέρα και νύχτα σε ορεινό έδαφος με αραιό αέρα, σε εξαιρετικά υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, να διασχίζει υδάτινα εμπόδια και να βάλλει εναντίον στόχων ενώ βρίσκεται στο νερό.
Μπορεί να αποβιβαστεί και από πλοία.
Μπορεί να μεταφερθεί με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη ή με πλοία ενώ έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων σε αυτοκινητόδρομο,
Το Sprut-SDM1 ζυγίζει μόνο 18 τόνους.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του επαναστατικού άρματος είναι η ευχέρια κινήσεων, η γρήγορη αναδιάταξή του και η αερομεταφορά.
Έχει τη δύναμη πυρός ενός σύγχρονου κύριου άρματος μάχης.
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, έχει παρόμοια ποσότητα πυρός με τα ρωσικά άρματα μάχης της σειράς T-72 και T-90.
Σε αυτό είναι τοποθετημένο ένα πλήρως σταθεροποιημένο πυροβόλο λείας οπής 2A75M 125mm.
Για αυτό το άρμα, εισήχθησαν νέα πυρομαχικά το 2022.
Το μέγιστο βεληνεκές πυρός είναι 2 έως 2,5 χιλιόμετρα.
Υπάρχει τέλος ένα αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης πυρομαχικών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης