Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουδάν: Και οι παραστρατιωτικοί RSF στις συνομιλίες της Σαουδικής Αραβίας για την εκεχειρία

Σουδάν: Και οι παραστρατιωτικοί RSF στις συνομιλίες της Σαουδικής Αραβίας για την εκεχειρία
Οι δύο πλευρές κατέστησαν σαφές πως θα συζητήσουν μόνο μια ανθρωπιστική εκεχειρία και πως δεν θα διαπραγματευθούν ένα τέλος στον πόλεμο
Απεσταλμένοι των εμπόλεμων παρατάξεων του Σουδάν -του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF)- βρίσκονται στην Τζέντα για συνομιλίες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ενώ διεθνείς μεσολαβητές ασκούσαν πιέσεις για να δοθεί τέλος στη σύγκρουση που διαρκεί ήδη τρεις εβδομάδες.
Η πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να τελειώσουν οι μάχες που έχουν μετατρέψει τμήματα της σουδανικής πρωτεύουσας Χαρτούμ σε πολεμικές ζώνες και έχουν εκτροχιάσει ένα σχέδιο με διεθνή υποστήριξη για την επιστροφή στην πολιτική διακυβέρνηση έπειτα από χρόνια ταραχών και εξεγέρσεων.
Το Ριάντ και η Ουάσινγκτον καλωσόρισαν νωρίτερα τις «συνομιλίες πριν από διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στον στρατό και τις RSF και τους κάλεσαν να εμπλακούν ενεργά μετά την παραβίαση πολυάριθμων συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός.
Όμως οι δύο πλευρές κατέστησαν σαφές πως θα συζητήσουν μόνο μια ανθρωπιστική εκεχειρία και πως δεν θα διαπραγματευθούν ένα τέλος στον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης