Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φάρσα ή αλήθεια; Ο πρώην Ρώσος επικεφαλής για το διάστημα αμφισβητεί την 1η προσγείωση των ΗΠΑ στη Σελήνη με τον Armstrong

Φάρσα ή αλήθεια; Ο πρώην Ρώσος επικεφαλής για το διάστημα αμφισβητεί την 1η προσγείωση των ΗΠΑ στη Σελήνη με τον Armstrong
Ο Dmitry Rogozin ανέφερε ότι ήταν δύσπιστος για την αφήγηση για το εάν η αποστολή Απόλλων 11 των Ηνωμένων Πολιτειών προσγειώθηκε ποτέ στη Σελήνη το 1969
Ο Neil Armstrong όντως πάτησε στο φεγγάρι ή ήταν όλα απλά μια τεράστια πλεκτάνη, ως μια λαμπρή ταινία σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick;
Υπήρξαν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την αποστολή Apollo 11 στο φεγγάρι και το τελευταίο άτομο που αμφισβήτησε τη νομιμότητα της προσεδάφισης ήταν ο Dmitry Rogozin, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.
Ο Dmitry Rogozin ανέφερε ότι ήταν δύσπιστος για την αφήγηση για το εάν η αποστολή Απόλλων 11 των Ηνωμένων Πολιτειών προσγειώθηκε ποτέ στη Σελήνη το 1969, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει δει ακόμη επαρκείς αποδείξεις.
Ο Dmitry Rogozin δήλωσε ότι πριν από περίπου μια δεκαετία, όταν ακόμα δούλευε για την ρωσική κυβέρνηση, ξεκίνησε τη δική του αναζήτηση για να αποκαλύψει την αλήθεια. Αμφέβαλλε αν οι Αμερικανοί είχαν πραγματικά προσγειωθεί στο φεγγάρι αφού παρατήρησαν πόσο κουρασμένοι Σοβιετικοί κοσμοναύτες εμφανίστηκαν κατά την επιστροφή τους από τις διαστημικές πτήσεις, σε αντίθεση με την φαινομενικά ανεπηρέαστη κατάσταση του πληρώματος του Apollo 11.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής στο Telegram, έψαχνε για απαντήσεις μέχρι το σημείο που ονομάστηκε επικεφαλής της Roscosmos το 2018, και συνέχισε να αναζητά απαντήσεις. Ωστόσο, καμία απόδειξη δεν κατατέθη από τον  Rogozin  και αντ' αυτού, στοχοποιηθηκε από πολλούς ακαδημαϊκούς επειδή έβλαπτε την «ιερή συνεργασία με τη NASA».
Ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos κατέληξε λέγοντας ότι παρά τη σημαντική τεχνολογική πρόοδο από τα τέλη της δεκαετία του 1960, όταν οι ΗΠΑ φέρεται να πέτυχαν το αξιοσημείωτο κατόρθωμα της προσγείωσης στο φεγγάρι, φαίνεται ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να το επιτύχουν ξανά.
Η αποστολή Apollo 11 ήταν το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στη Σελήνη στην ιστορία, με τον Neil Armstrong και τον Buzz Aldrin να λέγεται πως ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στη σεληνιακή επιφάνεια.
Ο πρόεδρος Putin δεσμεύτηκε τον Απρίλιο να επανεκκινήσει το σεληνιακό πρόγραμμα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης