Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανότητα 90% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο 5%-5,25% τον Ιούνιο

Πιθανότητα 90% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο 5%-5,25% τον Ιούνιο
Πιθανότητα 90% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο σημερινό εύρος 5%-5,25% τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Ενισχύεται το ενδεχόμενο να μπει τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve των ΗΠΑ, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, ένα σημάδι προόδου στη μάχη της Fed κατά των πιέσεων στις τιμές.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με το επιτόκιο πολιτικής της Fed αυξήθηκαν μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας και τώρα αντανακλούν σχεδόν 90% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια στο σημερινό εύρος 5%-5,25% τον Ιούνιο.
Οι traders είχαν τιμολογήσει περίπου 80% πιθανότητα παύσης τον Ιούνιο λίγο πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στο 4,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός του Απριλίου στις ΗΠΑ

Ο ετήσιος πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 4,9% τον Απρίλιο, μειωμένος ελαφρώς από το ποσοστό του Μαρτίου που ήταν 5%.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,4%.
Η μέση πρόβλεψη ήταν ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξάνονταν κατά 0,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,4% και 5,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και τα δύο σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Οι τιμές των καταλυμάτων ήταν ο κύριος συντελεστής της μηνιαίας αύξησης.
Ο ενεργειακός δείκτης κατρακύλησε κατά 5,1% για τους 12 μήνες που έληξαν τον Απρίλιο, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης ήταν υψηλότερος κατά 0,6%.
Οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άλμα 7,7% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2022, με τη μηνιαία μέτρηση να παραμένει αμετάβλητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης