Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Παράταση 60 ημερών στα σιτηρά – Πιθανές ανακοινώσεις από Erdogan

Τουρκία: Παράταση 60 ημερών στα σιτηρά – Πιθανές ανακοινώσεις από Erdogan
Θα είναι η τελευταία φορά που η Ρωσία θα συμφωνήσει στην παράταση της συμφωνίας λένε από την Τουρκία
Την παράταση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά για 60 ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει – πιθανότατα – σήμερα Παρασκευή 12/5 ή αύριο Σάββατο 13/5 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Αυτό αναφέρει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, Τούρκος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας που έχει γνώση των συνομιλιών που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη.
«Πιστεύω ότι η συμφωνία θα παραταθεί για ακόμα 60 ημέρες, αλλά ενδεχομένως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα συμφωνήσει η Ρωσία.
Η απόφαση της παράτασης της συμφωνίας «παραδοσιακά» μπορεί να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο Erdogan ύστερα από μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτή η απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

Κίνηση καλής θέλησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η πιθανότητα της επέκτασης της συμφωνίας θα είναι μια κίνηση καλής θέλησης από τη Ρωσία, με την ελπίδα ότι τα αιτήματά της όσον αφορά τις εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών, γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων που αποτελούν μέρος της συμφωνίας του Ιουλίου του 2022, θα ληφθούν υπόψη.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έως σήμερα διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, δεν πρόκειται να συναινέσει στην παράταση της συμφωνίας που λήγει στις 18 Μαΐου.
Ανάμεσα στα αιτήματα αυτά είναι οι εξαγωγές των ρωσικών γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων, η επανασύνδεση της ρωσικής αγροτικής τράπεζας με το σύστημα χρηματοδότησης SWIFT, κα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης