Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδηφάγοι οι Ουκρανοί, δεν ικανοποιούνται ούτε με τους Storm Shadow - Θέλουν F-16

Αδηφάγοι οι Ουκρανοί, δεν ικανοποιούνται ούτε με τους Storm Shadow - Θέλουν F-16
Έχουμε ακόμα ανάγκη από F16 λέει η Ουκρανία
Ούτε με τους πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι οι Ουκρανοί, οι οποίοι αφού ξεπέρασαν μια ακόμα κόκκινη γραμμή της Δύσης – μέχρι τώρα διεμήνυε πως δεν επρόκειτο να της δώσει όπλα που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος -, τώρα πιέζουν ώστε να πετύχουν το μέγιστο αίτημα τους, να πάρουν τα αμερικανικά μαχητικά F-16.
Ο Andriy Yermak, κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ευχαρίστησε μεν τη βρετανική πλευρά για την απόφαση της να στείλει τους πυραύλους Storm Shadow, αλλά σημείωσε πως σε καμία περίπτωση, αυτοί οι πύραυλοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα αμερικανικά F16.
«Ευχαριστούμε για τους πυραύλους.
Αλλά δεν αντικαθιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη.
Η Ουκρανία ακόμα έχει ανάγκη από τα F-16 έτσι ώστε να στερήσει τους Ρώσους από εργαλεία που μπορούν να τρομοκρατήσουν τους αμάχους.
Ο ουκρανικός εναέριος χώρος πρέπει να καθαριστεί από τα ρωσικά αεροσκάφη.
Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε μαζί, τόσο πιο σύντομα θα νικήσουμε τον εισβολέα» αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο Yermak.

Οι Storm Shadow

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace επιβεβαίωσε πως οι Ουκρανοί έχουν στα χέρια τους, τους πυραύλους Storm Shadow
Πρόκειται για πυραύλους cruise μεγάλης εμβέλειας και με δυνατότητες stealth, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί από τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία και εκτοξεύονται συνήθως από αέρος.
Οι Storm Shadow έχουν βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων και θα προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα στον ουκρανικό στρατό να πλήξει στόχους στα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβεβαιώσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν η Μ. Βρετανία αποφασίσει την αποστολή των πυραύλων, έλαβε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση Zelensky ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να πλήξουν στόχους που βρίσκονται εντός του κυρίαρχου εδάφους της Ουκρανίας και όχι έδαφος της Ρωσίας.
Αυτό βέβαια σημαίνει πως οι Ουκρανοί θα μπορούν να πλήξουν τόσο τις επαρχίες που προσάρτησε το περασμένο φθινόπωρο η Ρωσία (Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk) όσο και την Κριμαία, μια και η Μ. Βρετανία θεωρεί πως αυτές οι περιοχές έχουν προσαρτηθεί παράνομα από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης