Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Γεράκι» ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας: H Κίνα οικοδομεί μία νέα παγκόσμια τάξη, η ΕΕ δεν πρέπει να είναι παθητικός θεατής

«Γεράκι» ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας: H Κίνα οικοδομεί μία νέα παγκόσμια τάξη, η ΕΕ δεν πρέπει να είναι παθητικός θεατής
Το σχόλιο του επικεφαλής της λιθουανικής διπλωματίας έγινε με αφορμή την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Στοκχόλμη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis προειδοποίησε τους ευρωπαίους ομολόγους του πως, σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Κίνα, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με τη Ρωσία.
Το σχόλιο του επικεφαλής της λιθουανικής διπλωματίας έγινε με αφορμή την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Στοκχόλμη, όπου ένα από τα θέματα συζήτησης είναι οι σχέσεις Βρυξελλών-Πεκίνου. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται κυρίως η μείωση της οικονομικής εξάρτησης από την Κίνα και η αντίδραση της ΕΕ σε προκλήσεις που αφορούν θέματα ασφαλείας.
Ο Landsbergis αναφέρθηκε στο σενάριο διακοπής των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, στην περίπτωση που «η κατάσταση στο Στενό της Ταϊβάν αλλάξει δια της βίας».
«Η Κίνα οικοδομεί μια νέα παγκόσμια τάξη», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας και εξήγησε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να είναι παθητικός θεατής.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης