Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το πρώτο άρμα μάχης Leopard των Ουκρανών στο Soledar – Συνεργασία Wagner με «Nevsky» και «Veterans»

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το πρώτο άρμα μάχης Leopard των Ουκρανών στο Soledar – Συνεργασία Wagner με «Nevsky» και «Veterans»
Στην περιοχή του χωριού Zaliznyanskoye, ένα από τα Leopards ανατινάχθηκε από αντιαρματική νάρκη, που είχαν εγκαταστήσει προηγουμένως οι μαχητές Wagner
Σχετικά Άρθρα
Στις 12 Μαΐου, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής (πάνω από 95 χιλιόμετρα) στην περιοχή της πόλης Soledar.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν 26 επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες και έως και 40 τανκς.
Όλες οι επιθέσεις των Ουκρανών αποκρούστηκαν.
Δεν επιτρεπόταν εξάλλου καμία διάσπαση της άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στις 13 Μαΐου, οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, οι οποίοι αποκάλυψαν μια σημαντική λεπτομέρεια που παρείχαν οι πηγές τους από τις στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται σε αυτές τις γραμμές του μετώπου.

Καταστράφηκε το πρώτο Leopard

Ουκρανικό πεζικό επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων.
Σε αυτήν την επίθεση συμμετείχαν και γερμανικά άρματα μάχης Leopard.
Στην περιοχή του χωριού Zaliznyanskoye, ένα από τα Leopards ανατινάχθηκε από αντιαρματική νάρκη, που είχαν εγκαταστήσει προηγουμένως οι μαχητές Wagner.
Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να καταστραφεί το γερμανικό τανκ και να ακινητοποιηθεί.
Το πλήρωμα ενός από τα οχήματα μάχης πεζικού της Ουκρανίας προσπάθησε να ρυμουλκήσει το άρμα και να καλύψει το πλήρωμα του κατεστραμμένου τανκ, αλλά μαχητές από τα ρωσικά αποσπάσματα εθελοντών «Nevsky» και «Veterans» τους αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία.

Βραβεία για εκείνους που καταστρέφουν Leopard

Όλες οι ουκρανικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση Soledar αποκρούστηκαν.
Οι αναφορές από τις γραμμές του μετώπου Soledar δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τους Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους ή πλάνα από την περιοχή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και ενώσεις στρατιωτικών έχουν προαναγγείλει βραβεία για τους μαχητές που καταστρέφουν τα γερμανικά άρματα μάχης.
Στην κατεύθυνση Soledar σκοτώθηκαν ή και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 540 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν 8 άρματα μάχης και περισσότερες από 20 μονάδες άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων.
Επίσης, σε νυχτερινή επιχείρηση ο ρωσικός στρατός τις πρώτες πρωινές ώρες κατέστρεψε δυνάμεις πέρα από την πρώτη γραμμή των ουκρανικών δυνάμεων: τις δυνάμεις στήριξης στο κέντρο και ανεφοδιασμού στα μετόπισθεν.

Προέλαση στο Bakhmut

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ακόμα οικοδομικό τετράγωνο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut (Artyomovsk), ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Οι ομάδες επίθεσης απελευθέρωσαν ένα τέταρτο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut», είπε.
Να προσθέσουμε ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχει ξεκινήσει η προαναγγελθείσα εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση των Ουκρανών, χωρίς όμως να έχει προσλάβει τη μαζικότητα μιας γενικευμένης επίθεσης, τουλάχιστον προς το παρόν.
Οι μεγαλύτερες μάχες διεξάγονται στο Bakhmut, ενώ παράλληλα οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό σε Krasny Liman και Kupyansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης