Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία – εκλογές: Δεν είναι ρυθμιστής ο Ogan - Οι ψηφοφόροι του δεν θέλουν ούτε Erdogan ούτε Kilicdaroglu

Τουρκία – εκλογές: Δεν είναι ρυθμιστής ο Ogan - Οι ψηφοφόροι του δεν θέλουν ούτε Erdogan ούτε Kilicdaroglu
O Sinan Ogan που έλαβε περίπου το 5,2% των ψήφων έχει πει ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ποιον θα στηρίξει
Την εκτίμηση πως ο εθνικιστής Sinan Ogan που έλαβε το 5,17% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, δεν πρόκειται να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα και να κρίνει το ποιος από τους Rejep Tayip Erdogan και Kemal Kilicdaroglu θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας στο β’ γύρο των εκλογών της 28ης Μαΐου διατυπώνουν Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές.
Αν και τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο Sinan Ogan με τις πάνω από 2,8 εκατομμύρια ψήφους που έλαβε, είναι εκείνος που έχει σημαντικό λόγο και ρόλο να διαδραματίσει καθώς θα είναι σε θέση να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ποιος από τους Erdogan και Kilicdaroglu θα βρεθεί πιο κοντά στην προεδρία, εκτιμάται πως τελικά το «αποτύπωμά» του δεν θα είναι τελικά τόσο καθοριστικό.

Δεν θέλουν κανέναν

Σύμφωνα με τον Τούρκο πολιτικό αναλυτή Necati Ozkan, οι ψηφοφόροι του Ogan είναι πολύ πιθανό να μην ψηφίσουν υπέρ ούτε του Erdogan ούτε του Kilicdaroglu.
«Δε νομίζω ότι ο παράγοντας Ogan θα είναι το καθοριστικός.
Το εκλογικό του σώμα έχει σε μεγάλο βαθμό εθνικιστικές απόψεις και δεν υποστηρίζει ούτε τον Erdogan ούτε τον Kilicdaroglu.
Το 85% των υποστηρικτών του Ogan είναι πολύ πιθανό να μην εμφανιστεί καν στις κάλπες για να ψηφίσει» λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ozkan.

Καθορίζει τη στάση του

Πάντως, ο Ogan ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει και δημοσίως ποιον από τους δύο υποψήφιους θα στηρίξει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.
«Τις επόμενες μια με δύο ημέρες θα ολοκληρώσουμε τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία της πολιτικής μας ομάδας και θα ανακοινώσουμε την απόφαση μας.
Είμαι βέβαιος ότι υποστήριξη μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου» υποστήριξε ο 55χρονος Ogan, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμα και συναντήσεις τόσο με τον Erdogan όσο και με τον Kilicdaroglu.
«Γιατί να μη μιλήσουμε;
Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, άρα τέτοιου είδους πολιτικές συναντήσεις και συζητήσεις είναι κάτι φυσιολογικό» υποστήριξε ο Ogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης