Διεθνή

Νέο χτύπημα Prigozhin (Wagner): Σοβαρευτείτε, αλλιώς θα χάσουμε στην Ουκρανία - Θα επιτεθούν στην Κριμαία

Νέο χτύπημα Prigozhin (Wagner): Σοβαρευτείτε, αλλιώς θα χάσουμε στην Ουκρανία - Θα επιτεθούν στην Κριμαία
Η Ρωσία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια επανάσταση σαν αυτή του 1917 υπογράμμισε ο Prigozhin
Για τον κίνδυνο η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αν δεν σοβαρευτεί η ρωσική ελίτ, και να βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια επανάσταση, ανάλογη με αυτή των μπολσεβίκων το 1917 προειδοποίησε ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος εκτίμησε πως οι Ουκρανοί θα επιδιώξουν να αντεπιτεθούν στη Bakhmut και να επιτεθούν στην Κριμαία.

Στρατιωτικός νόμος

Συγκεκριμένα, ο Prigozhin υποστήριξε πως η ρωσική ελίτ πρέπει να σοβαρευτεί όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, διαφορετικά κινδυνεύει να ηττηθεί και να βρεθεί αντιμέτωπη με μια επανάσταση, ανάλογη με αυτή που συνέβη το 1917.
Σε συνέντευξη του που ανήρτησε στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram, o Prigozhin τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια τόσο γαμ… κατάσταση που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη Ρωσία».
«Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα.
Πρέπει να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος» τόνισε ο επικεφαλής της Wagner.

Επίθεση στην Κριμαία

Σύμφωνα με τον Prigozhin, οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για την αντεπίθεση τους με απώτερο στόχο – όπως λέει – να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα που υπήρχαν πριν από το 2014, τότε που η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε την Κριμαία.
«Η Ουκρανία θα επιχειρήσει να περικυκλώσει το Bakhmut και να επιτεθεί στην Κριμαία.
Το πιθανότερο όλων είναι ότι αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία.
Συνεπώς, πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο πόλεμο» υποστήριξε ο Prigozhin.

Πυρά

Αφού επισήμανε την αγάπη του για την πατρίδα και την εκτίμηση του για τον πρόεδρο Putin, ο Prigozhin εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της ρωσικής ελίτ, την οποία κατηγόρησε ότι προστατεύει τα δικά της παιδιά από τον πόλεμο, τη στιγμή που χάνονται στο μέτωπο τα παιδιά των απλών Ρώσων.
«Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.
Αν οι απλοί Ρώσοι συνεχίσουν να παίρνουν τα παιδιά τους σε φέρετρα, τη στιγμή που τα παιδιά της ελίτ λιάζονται στο εξωτερικό, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει αναταραχή, όπως συνέβη με τις επαναστάσεις του 1917 που οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο» ανέφερε ο Prigozhin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης