Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός ή ανίκανος να συνεχίσει o αρχηγός του ουκρανικού στρατού Zaluzhny; - Τι λένε Ρώσοι και Ουκρανοί

Νεκρός ή ανίκανος να συνεχίσει o αρχηγός του ουκρανικού στρατού Zaluzhny; - Τι λένε Ρώσοι και Ουκρανοί
Οι Ουκρανοί διαψεύδουν, λένε ότι ο Ουκρανός στρατηγός είναι καλά στην υγεία του και παραμένει επικεφαλής
Σχετικά Άρθρα
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την τύχη του ανώτατου διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, με πληροφορίες πάντως από ρωσικά αλλά και ουκρανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως μπορεί να είναι ακόμα και νεκρός.
Ο Zaluzhny, ένας από τους πλέον ικανούς Ουκρανούς στρατηγούς που φημολογείται πως είχε τεράστια επίδραση στους Ουκρανούς στρατιώτες, φέρεται πως τραυματίστηκε στις αρχές Μαΐου από θραύσμα ρωσικού πυραύλου κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά στο χωριό Ρosad-Pokrovskoe, στην επαρχία της Kherson.

Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Zaluzhny τραυματίστηκε στο κεφάλι και έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του καθώς και ότι υπεβλήθη σε κρανιοτομή σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κίεβο.
Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι ο 49χρονος Zaluzhny κατάφερε να μείνει ζωντανός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του.

Είναι νεκρός;

Ωστόσο, η απουσία του Zaluzhny από μια προγραμματισμένη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του ΝΑΤΟ στις 10/5 και η μη δημόσια εμφάνιση του εδώ και καιρό ενισχύει τις εικασίες και τα σενάρια που θέλουν νεκρό τον Ουκρανό στρατηγό.
Μάλιστα, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες και που τον εμφανίζουν να είναι καλά, διαπιστώθηκε πως είχαν «τραβηχτεί» πριν την εξαφάνιση του, γεγονός που ενίσχυσε τις υποψίες για την κατάσταση της υγείας του.
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί θανάτου του Zaluzhny, αναφέροντας πως είναι καλά στην υγεία του και ότι παραμένει επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.

Ουκρανική προπαγάνδα

Ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι εάν οι πληροφορίες για τον θάνατο ή την αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων του Zaluzhny είναι ακριβείς, τότε ο ουκρανικός στρατός θα έχει χάσει έναν ικανό διοικητή.
«Δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς πληροφορίες για τον τραυματισμό ή τον θάνατο του Zaluzhny.
Πρόκειται για ένα θέμα που το κρύβουν προσεκτικά, που ελέγχεται προσεκτικά από την ουκρανική προπαγάνδα.
Όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι πολύ σημαντικό για τους Ουκρανούς, να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους.
Μπορώ όμως να πω ότι ο Zaluzhny είναι εξαιρετικά ικανός και έμπειρος αξιωματικός.
Εάν έχει πεθάνει ή εάν δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, τότε η Ουκρανία θα έχει χάσει έναν πολύ ικανό διοικητή» υπογράμμισε ο Jan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.

Τι λένε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη 24/5, ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin υποστήριξε ότι οι ρωσικές αρχές λάμβαναν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Zaluzhny, αλλά δεν προτίθενται να αποκαλύψουν τίποτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης