Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula σε Putin: Η Βραζιλία ζητά μεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Lula σε Putin: Η Βραζιλία ζητά μεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία
 O Putin τόνισε στον Lula ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin και επανέλαβε την προθυμία της χώρας του να συνομιλήσει με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία με σκοπό την επίτευξη ειρήνης.
Ο Lula με ανάρτηση του στο Twitter ευχαρίστησε τον Putin για την πρόσκληση να συμμετάσχει σε διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, αλλά ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δεν την αποδέχθηκε καθώς όπως είπε «δεν μπορεί να επισκεφθεί την Ρωσία αυτή τη στιγμή».
«Επανέλαβα την προθυμία της Βραζιλίας, μαζί με την Ινδία, την Ινδονησία και την Κίνα, να συνομιλήσουν και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης για την επιδίωξη της ειρήνης», τόνισε ο Lula.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία και ανέφερε ότι ο Putin τόνισε στον Lula ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία.
Ο Lula έχει δηλώσει την πρόθεσή του να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου.
Η πρότασή του, που βασίζεται στην παράδοση της Βραζιλίας περί μη επέμβασης και τήρηση ουδετερότητας, καλεί μια ομάδα εθνών που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο να έχει συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία.
Ο Lula αναμενόταν να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7 στην Ιαπωνία αυτόν τον μήνα, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης