Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες στρατιωτικές εντάσεις πάνω από τα στενά της Ταϊβάν - Αεροπλανοφόρο και πολεμικά αεροσκάφη στέλνει η Κίνα

Νέες στρατιωτικές εντάσεις πάνω από τα στενά της Ταϊβάν - Αεροπλανοφόρο και πολεμικά αεροσκάφη στέλνει η Κίνα
Επέστρεψε το μεγάλο αεροπλανοφόρο Shandong στα στενά της Ταϊβάν
Σχετικά Άρθρα
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Shandong διέσχισε τα στενά της Ταϊβάν συνοδευόμενο από άλλα δύο πλοία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.
Επίσης, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε  ότι τις προηγούμενες 24 ώρες οκτώ κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού, κάτι που κάνουν τακτικά τα κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη από τον περασμένο Αύγουστο.
Ο διαπλούς των στενών από το κινεζικό πολεμικό πλοίο, σε συνδυασμό με τις πτήσεις των κινέζικων πολεμικών αεροσκαφών, σηματοδοτεί άλλο ένα επεισόδιο στην κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων γύρω από τα νερά του νησιού που η κυβέρνηση της Κίνας θεωρεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειάς της
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι το Shandong έπλευσε με βόρεια κατεύθυνση μέσα από τα στενά, μένοντας πολλή ώρα πάνω στη μέση γραμμή του, η οποία χρησιμεύει ως ανεπίσημο σύνορο μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο στρατός της Ταϊβάν παρακολούθησε στενά την πορεία των κινέζικων πολεμικών πλοίων, χρησιμοποιώντας τα δικά του πλοία και αεροσκάφη και «απάντησε κατάλληλα», ανέφερε το υπουργείο.
Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν απάντησε ωστόσο στο αίτημα του Reuters και άλλων δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για σχόλια και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός.
Το αεροπλανοφόρο Shandong συμμετείχε σε κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στον δυτικό Ειρηνικό ενώ πριν ένα χρόνο διέσχισε τα στενά της Ταϊβάν, λίγες ώρες πριν τις συνομιλίες μετά των προέδρων της Κίνας και των ΗΠΑ.
Η Κίνα συνέχισε τις στρατιωτικές της δραστηριότητες σε μικρότερη κλίμακα γύρω από την Ταϊβάν, αφού τερμάτισε επίσημα τα μεγάλα της στρατιωτικά γυμνάσια τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης