Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμμαχία με την Ιαπωνία στην κατασκευή ημιαγωγών για να μη χάσουν τον πόλεμο με τη Κίνα

ΗΠΑ: Συμμαχία με την Ιαπωνία στην κατασκευή ημιαγωγών για να μη χάσουν τον πόλεμο  με τη Κίνα
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo - συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Yasutoshi Nishimur στο Ντιτρόι
Όπως μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 17 Μαϊου 2023 , κορυφαίοι εμπορικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διερευνήσουν την ανάπτυξη ημιαγωγών νέας γενιάς στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της περιφερειακής οικονομικής τάξης.
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo - συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Yasutoshi Nishimur στο Ντιτρόιτ την Παρασκευή (265) και δήλωσε ότι τα ερευνητικά κέντρα για τους ημισαγωγούς στις δύο χώρες θα ενθαρρυνθούν να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη τεχνολογικών και ανθρώπινων πόρων, σύμφωνα με κοινή δήλωση. Θα συνεργαστούν επίσης για την επίλυση των γεωγραφικών συγκεντρώσεων παραγωγής που υπονομεύουν την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών.
Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, έχουν επιδεινωθεί, με τις πολιτικές για τα τσιπ και τους ελέγχους των εξαγωγών να συγκαταλέγονται μεταξύ των ακανθώδων ζητημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης