Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk προσγειώθηκε στην Κίνα, η Tesla σημειώνει άλμα 4%

Ο Musk προσγειώθηκε στην Κίνα, η Tesla σημειώνει άλμα 4%
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 4%
Σχετικά Άρθρα
To ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk προσγειώθηκε στην Κίνα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.
Ο Musk ταξιδεύει στη χώρα για να συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναφέρουν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αν και δεν ήταν σαφές με ποιον ακριβώς θα μιλούσε ο δισεκατομμυριούχος ή ποια θέματα θα συζητούσαν.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 4%.
"Είναι μεγάλη υπόθεση ότι επισκέπτεται τώρα [την Κίνα] αυτή την εβδομάδα σε μια σημαντική στιγμή για την Tesla", ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush σε σημείωμα προς τους πελάτες τους. "Η Tesla συνεχίζει να εστιάζει επιθετικά στην ανάπτυξη του αποτυπώματός της στην Κίνα, καθώς αυτή παραμένει η χρυσή χήνα [αγορά ηλεκτρικών οχημάτων]".
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι καλωσόρισε τον Musk, προσθέτοντας ότι ελπίζει να αναπτύξει μια σχέση "αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας" μαζί του και με άλλους επιχειρηματίες.
Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, ανέφερε το Reuters.
Το ταξίδι του Musk έρχεται καθώς η Tesla προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις κινεζικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να εξασφαλίσει την επέκταση του εργοστασίου gigafactory στη Σαγκάη. 
Hεταιρεία στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής σε 450.000 οχήματα ετησίως στο εργοστάσιο.
ι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla μετά τις ΗΠΑ, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει χαμηλότερες τιμές σε μια προσπάθεια να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αγοράς.
"Αν και τα μακροοικονομικά δεν είναι ρόδινα, η Tesla πρέπει να συνεχίσει να χτίζει στην Κίνα για να εδραιώσει περαιτέρω το αποτύπωμά της στα EV σε αυτή την αγορά-κλειδί για το στέλεχος", ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης