Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση ο Κασιδιάρης - Κατέθεσε υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές (25/6)

Στην αντεπίθεση ο Κασιδιάρης - Κατέθεσε υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές (25/6)
Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη ως ανεξάρτητου υποψήφιου στις εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος ανεξάρτητος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Ηλίας Κασιδιάρης και κατέθεσε υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Επικαλείται μάλιστα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Siemens, που αναφέρει ρητά πως «τα εν λόγω μορφώματα λειτουργούσαν συστηματικά και διαχρονικά ως πλυντήρια μαύρου χρήματος.
«Ως εκ τούτου δεν υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα και με βάση το άρθρο 29 του συντάγματος πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη ως ανεξάρτητου υποψήφιου στις εκλογές.

Η ανάρτηση Κασιδιάρη

Καταθέτω άμεσα υπόμνημα για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Siemens, που αναφέρει ρητά πως τα εν λόγω μορφώματα λειτουργούσαν συστηματικά και διαχρονικά ως πλυντήρια μαύρου χρήματος.
Ως εκ τούτου δεν υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα και με βάση το άρθρο 29 του συντάγματος πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές.
Γελάω με τα ΑΚΥΡΑ υπομνήματα του Μητσοτάκη και του Ανδρουλάκη, γιατί καταστρατηγούν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν και αναφέρεται μόνο σε κόμματα και όχι σε ανεξάρτητους υποψηφίους.
Αποδεικνύουν τον πανικό τους, τον παροξυσμό τους και πρωτίστως το μένος τους ενάντια στην ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών, τις ελεύθερες εκλογές και το δημοκρατικό πολίτευμα.
Το υπόμνημα ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, θα είναι «πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα, μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της, με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων, που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης».
Επίσης υπογραμμίζει ότι «η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή».
Τονίζει πως «σε όλες τους τις προσπάθειες, οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επί της ουσίας από το Α1 Τμήμα να παρακάμψει τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες της ΝΔ κατά παράβαση του Συντάγματος, προκειμένου να αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα

Την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε και επισήμως στις 2/6/2023 ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη - Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων, σημειώνει μεταξύ άλλων ο έγκλειστος υποψήφιος βουλευτής.
Να σημειωθεί ότι με την κίνηση αυτή ο Κασιδιάρης δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς πριν από τον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος Έλληνες από τον Άρειο Πάγο για τις πρώτες εκλογές (21/5) με βάση τις εκλογικές εκτιμήσεις κατέγραφε ποσοστό που προσέγγιζε το 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης