Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατρός του Λευκού Οίκου σοκάρει: Ανίκανος πνευματικά και σωματικά για πρόεδρος ο Biden - «Έγκλημα» μια ακόμη προεδρία

Γιατρός του Λευκού Οίκου σοκάρει: Ανίκανος πνευματικά και σωματικά για πρόεδρος ο Biden - «Έγκλημα» μια ακόμη προεδρία
Μέρος της δουλειάς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να εμπνέει εμπιστοσύνη και να προβάλλει δύναμη, και δεν το κάνει αυτό - Είναι «έγκλημα» να τον αφήσουμε να είναι υποψήφιος το 2024 τονίζει πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου
Ο πρώην γιατρός του Obama Ronny Jackson ισχυρίζεται ότι ο Biden «δεν είναι ικανός ψυχικά ή σωματικά» για να γίνει πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «είναι «πολύ κακή, σχεδόν έγκλημα» να τον αφήσουμε να είναι υποψήφιος το 2024», την στιγμή που ήδη τώρα φαίνεται να «ζορίζεται»!
Ο γιατρός και βουλευτής του Τέξας, εξέφρασε τις ανησυχίες τους για την υγεία του Joe Biden  τονίζοντας ότι ο Biden «αδυνατεί» να ηγηθεί της χώρας και «είναι μια κακή κατάσταση για εμάς».
Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός και γιατρός επέκρινε τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου επειδή επέτρεψαν στον Biden, 80 ετών, να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, μια μέρα μετά την πτώση του επί σκηνής κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κολοράντο την Πέμπτη 1/5.
Μάλιστα, υπογράμμισε την ευθύνη όσων είναι κοντά του, όπως η σύζυγό του Jill, πως θα πρέπει να τον εμποδίσουν. 
Jackson.JPG
(Ο πρώην γιατρός και βουλευτής του Τέξας Ronny Jackson)

Η πρόσφατη πτώση σηματοδοτεί την τέταρτη φορά που έπεσε δημόσια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.
Ο Jackson επέμεινε ότι η υγεία του Biden γίνεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας και είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει.
«Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ικανός ψυχικά ή σωματικά για να γίνει ο πρόεδρός μας και είναι μια κακή εικόνα για εμάς», είπε στο Fox News Channel, όπως μετέφερε η Daily Mail.
«Μέρος της δουλειάς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να εμπνέει εμπιστοσύνη και να προβάλλει δύναμη, και δεν το κάνει αυτό.
Δεν μπορεί να το κάνει αυτό, είναι πολύ μεγάλος για να το κάνει και νομίζω ότι είναι κρίμα.
«Νομίζω ότι η έλλειψη σωματικής του ικανότητας και η σωματική του παρακμή τώρα αρχίζουν να αναδεικνύουν τη γνωστική έκπτωση που παρακολουθούμε τόσο καιρό τώρα.
«Είναι ένα... «πακέτο που απλώς δεν πουλά» και γίνεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας για εμάς.
Κάτι πρέπει να κάνουμε ».

O Biden χρειάζεται Πι για να περπατήσει

Ο Jackson πρόσθεσε: «Το να πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος στην ηλικία των 86 ετών, όταν είναι 80 αυτή τη στιγμή [και] θα μπορούσε να είναι στην εξουσία για άλλα έξι χρόνια, είναι απλώς κακή πρακτική από μέρους του Λευκού Οίκου.
Αυτό θα συμβεί, για να μιλάει ακόμη και για άλλη θητεία.
«Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει.
Άνθρωποι όπως η Jill Biden και άνθρωποι που τον περιβάλλουν και υποτίθεται ότι τον αγαπούν και τον νοιάζονται, θα έπρεπε να κάνουν κάτι για αυτό και θα πρέπει να το σταματήσουν γιατί είναι κρίμα ».
Είπε ότι έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου «ο αρχηγός μας χρειάζεται έναν... περιπατητή» (Π) κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.
«Μπορείς να το φανταστείς;
Θα ήταν καλύτερη εικόνα από αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή — βλέποντάς τον να σέρνεται με έναν περιπατητή», πρόσθεσε ο Jackson.
«Τουλάχιστον δεν θα έπεφτε με τα μούτρα μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο...
Είναι ντροπιαστικό για εκείνον, και είναι ντροπιαστικό για τη χώρα μας».
1_240.JPG
Συγκάλυψη προβλημάτων

Ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου, ο οποίος υπηρέτησε και στις κυβερνήσεις Obama και Trump, εύχεται να μην επανεκλεγεί ο Biden το 2024 και δεν πιστεύει ότι μπορεί να ολοκληρώσει καν την τρέχουσα θητεία του.
Ο Jackson έχει αμφισβητήσει συχνά την υγεία του Biden και κυκλοφόρησε μια επιστολή μεταξύ των Ρεπουμπλικανών της Βουλής τον Απρίλιο ζητώντας να κάνει ένα γνωστικό τεστ ή να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.
«Σας καλούμε είτε να παραιτηθείτε αμέσως και να απορρίψετε την υποψηφιότητά σας για επανεκλογή είτε να υποβληθείτε σε μια κλινικά επικυρωμένη αξιολόγηση γνωστικού ελέγχου και να καταστήσετε αυτά τα αποτελέσματα διαθέσιμα στο κοινό.
«Όταν ανακοινώσατε για πρώτη φορά την υποψηφιότητά σας να υποβάλετε υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020, τέθηκαν ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις γνωστικές σας ικανότητες.
«Αυτές οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί μόνο επειδή η διανοητική σας παρακμή και η λήθη έχουν γίνει πιο εμφανείς από τότε που εκλέχτηκες».
Ο βουλευτής του Τέξας ζήτησε να σταματήσει η «συγκάλυψη» της υγείας του προέδρου τον Φεβρουάριο, αφού ο γιατρός του δήλωσε ότι είναι ικανός και υγιής για το αξίωμα.
Η κυβέρνηση Biden απορρίπτει επανειλημμένα τις ανησυχίες για αυτή την υγεία με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Carinne Jean-Pierre να λέει ότι οι επιθέσεις σχετικά με την ικανότητά του για το αξίωμα είχαν αποτύχει στο παρελθόν.
«Ξέρετε, έχουμε ακούσει τέτοιου είδους επιθέσεις ή παρατηρήσεις στο παρελθόν.
Ίσως ξεχνούν τις νίκες που είχε αυτός ο πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια.
Αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να τους το υπενθυμίσω ανά πάσα στιγμή».
2_189.JPG
Οι προεδρικές... πτώσεις

1. Το παραπάτημα του Biden την Πέμπτη 1/6 έγινε γιατί όπως είπε ένας δημοσιογράφος που ταξίδευε μαζί του στο Κολοράντο, ενώ «γύριζε στη θέση του έπεσε γιατί σκόνταψε σε ένα μαύρο σακουλάκι με άμμο στη σκηνή.
«Όταν έπεσε, έδειξε τη μαύρη σακούλα με άμμο υποδηλώνοντας ότι αυτό σκόνταψε», σύμφωνα με την έκθεση.
Έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου...,
2. έχασε την ισορροπία του κατά την επίσκεψη στο Ιερό Itsukushima στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, υπήρχε ένα κιγκλίδωμα για ασφάλεια σε ορισμένες σκάλες που έπρεπε να κατεβεί ο πρόεδρος.
Αγνόησε το κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να σκοντάψει, αποκαθιστώντας στα επόμενα βήματα την ισορροπία του ενώ κατερχόταν.
3. Ο πρόεδρο σκόνταψε επίσης όταν επιβιβάστηκε στο Air Force One τον Μάρτιο σε ένα ταξίδι στη Σέλμα της Αλαμπάμα και ξανά,
4. έπεσε επίσης από τις σκάλες ενώ επιβιβαζόταν στο Air Force One το 2021 και...
5. ανατράπηκε με το ποδήλατό του κοντά στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Ντέλαγουερ τον περασμένο Ιούνιο.
Δεν τραυματίστηκε σε κανένα από τα περιστατικά.
Η ηλικία του Biden έχει ήδη γίνει θέμα στην προεδρική κούρσα, καθώς θα ήταν 82 ετών όταν ορκιστεί εάν κερδίσει μια δεύτερη θητεία.
Ο κύριος αντίπαλός του, 76 ετών, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη διανοητική ικανότητα του Biden .
«Λοιπόν, ελπίζω να μην τραυματίστηκε», είπε ο Trump όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό του Biden την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης