Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,11% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,16%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,11% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,16%
Νευρικότητα στo αμερικανικό χρηματιστήριο…
Άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με το βλέμμα των επενδυτών, ελλείψει άλλων δεδομένων, να είναι στραμμένο στον πληθωρισμό την ερχόμενη εβδομάδα και, κατόπιν, στις αποφάσεις της Federal Reserve.
Tην ίδια στιγμή, τα money market funds κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκδοχή τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με την JP Morgan η πιστωτική κρίση θυμίζει… εποχές Lehman Brothers…
Στον χορό των δυσμενών προβλέψεων μπήκε και η Goldman Sachs, που προειδοποιεί για μίνι στασιμοπληθωρισμού…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,13%, στις 33.876 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,11%, στις 4.298 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε +0,16%, στις 13.259 μονάδες.
γδφσδγφδγφσδφγσδγφσ.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla Inc. κατέγραψε άλμα άνω του 4% στην 11η σερί ανοδική της συνεδρίση, καθώς η General Motors Co. ανακοίνωσε ότι καθώς η General Motors (GM) ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο δίκτυο φόρτισης της εταιρείας.
Και η GM ενισχύθηκε κατά 1%.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,73% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,60%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,6% στα 71,17 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση μόλις 0,1% στα 1.977 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0749 δολ.

«Βιώνουμε ένα μικρό κενό ειδήσεων: Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων έχουν τελειώσει, το ζήτημα της αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους έχει επιλυθεί και απλώς περιμένουμε τη Fed την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε η Barbara Doran, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BD8 Capital Partners.
«Οι επιτοκιακές αυξήσεις μάλλον θα παγώσουν… αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να δούμε τις θα δείξει ο πληθωρισμός και ο δείκτης τιμών παραγωγού».
Τα οικονομικά σημάδια υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, παρόλο που παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη κίνηση της Fed είναι αβέβαιη.
Κατά τ' άλλα, το τοπίο μόνο ρόδινο δεν είναι - αν και ο S&P 500 «τεχνικά» μπήκε σε bull market...
Τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή κεφαλαίων εδώ και 10 εβδομάδες κατά τις επτά ημέρες έως τις 7 Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές, ανησυχώντας για την αύξηση του πληθωρισμού και την οικονομική επιβράδυνση, απέσυραν τα χρήματά τους.
Μεταξύ των αμερικανικών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασαν καθαρές εκροές ύψους 7,53 δισ. δολαρίων και 1,07 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. Ωστόσο, τα αμοιβαία κεφάλαια μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν καθαρές εισροές συνολικού ύψους περίπου 1,15 δισ. δολαρίων.
«Αν θέλεις να σχηματίσεις μια πιο προσεκτική εικόνα, θα έλεγες ότι μπορεί να έχουμε ένα σενάριο μίνι στασιμοπληθωρισμού. Μπορεί να μην είναι μαζικός στασιμοπληθωρισμός, αλλά αν έχεις υποτονική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός δεν πέσει πραγματικά κάτω από το 3% και τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν 3 και πλέον τοις εκατό για κάποιο διάστημα, αυτό δεν θα αποκαλείται ύφεση, αλλά δεν θα αισθάνεσαι καλά», δήλωσε ο COO της Goldman Sachs John Waldron κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Bloomberg Invest στη Νέα Υόρκη.
Από την άλλη, σοβαρό εμπόδιο για την παγκόσμια αγορά μετοχών μπορεί, και κυρίως για το αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένεται να αποτελέσει η μεγαλύτερη πιστωτική κρίση από την εποχή της Lehman Brother, σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan, Marco Kolanovic.
«Η ευρεία ρευστότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία ορίζουμε ως M2 συν τα κεφάλαια τα οποία έχουν αποτεθεί στα money market funds αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2023, με τη συνολική μείωση των διαθεσίμων να αγγίζει μέχρι τα τέλη της χρονιάς στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σε ετήσια βάση, τα μεγέθη αυτά αποτελούν τη χειρότερη συρρίκνωση ρευστότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εποχή μετά την κρίση της Lehman Brothers» υποστήριξε ο Kolanovic.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων ΕΚΤ και Fed την επόμενη εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,25%, στις 15.949 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση -0,5%, στις 7.562 μονάδες.
Στις 7.213 μονάδες με πτώση 0,12% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε υποχώρηση -0,41%, στις 27.162 μονάδες.
fdsafsdafsdafsdasfad.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης