Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Η εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αποφασιστεί μετά την ειρήνευση – Έχουμε.. οδικό χάρτη

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Η εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αποφασιστεί μετά την ειρήνευση – Έχουμε.. οδικό χάρτη
Το γραφείο της Ουκρανικής προεδρίας δήλωσε ότι είκοσι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία
Σχετικά Άρθρα
«Πάγος» μπαίνει στις προθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου για άμεση εισδοχή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα αποφασιστεί μετά το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης, δήλωσε την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Antonio Tajani.
«Αλλά, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, θα καθορίσουμε τον οδικό χάρτη για την ένταξη της Ουκρανίας...
Εν τω μεταξύ, προχωράμε προς ένα μόνιμο Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ουκρανίας.
Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί εμπλέκει το Κίεβο στη λήψη διεθνών αποφάσεων », είπε ο Tajani, όπως αναφέρει ιταλική εφημερίδα, πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή 11/6.
Σημείωσε ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει αφορμή για να επιβεβαιωθούν εκ νέου οι δεσμοί διατλαντικής αλληλεγγύης με τις ΗΠΑ και το κοινό όραμα για την ουκρανική κρίση.
Η Ιταλία ελπίζει ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα ήταν ένα βήμα προς την ειρήνη, δήλωσε ο Tajani.
«Δεν στέλνουμε F-16 απλά επειδή δεν τα έχουμε και για τον ίδιο λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε πτητική εκπαίδευση σε αυτά τα αεροπλάνα.
Το ‘’πακέτο’’ μας περιλαμβάνει στρατιωτικές προμήθειες, στολές, (αλεξίσφαιρα) γιλέκα, πυρομαχικά." είπε ο Tajani, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη βοήθεια της Ιταλίας στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία προώθησε την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.
Προηγουμένως, το γραφείο της Ουκρανικής προεδρίας δήλωσε ότι είκοσι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν το Κίεβο με διάφορους τύπους οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αεράμυνας, συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, άρματα μάχης και αντιαεροπορικά όπλα από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την Ειδική Στρατιωτική Eπιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Το Κρεμλίνο έχει σταθερά προειδοποίησει τις δυνάμεις της Δύσης όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων, επισημαίνοντας ότι θα θεωρηθούν ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης