Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος εποχής - Ο George Soros παραδίδει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του στον γιο του

Τέλος εποχής - Ο George Soros παραδίδει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του στον γιο του
Ο George Soros παραδίδει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του στον γιο του
Τέλος εποχής για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros, ο οποίος αποφάσισε να παραδώσει τον έλεγχο της τεράστιας αυτοκρατορίας του στον γιο του Alexander,, δήλωσε εκπρόσωπος του Soros.
Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες από συνέντευξη του Soros που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal την Κυριακή.
Ο 92χρονος George Soros, διαχειριστής hedge fund, δήλωσε ότι προηγουμένως δεν ήθελε να αναλάβει τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundations - OSF) ένα από τα πέντε παιδιά του.
Αλλά μιλώντας για την απόφασή του να παραδώσει το ίδρυμα και την υπόλοιπη αυτοκρατορία του ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον 37χρονο γιο του, που ακούει στο όνομα Alex, ο ηλικιωμένος Soros ανέφερε "Το κέρδισε".
Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο Alex δήλωσε ότι είναι "πιο πολιτικοποιημένος" από τον πατέρα του και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να δωρίζει χρήματα της οικογένειας σε αριστερούς πολιτικούς υποψηφίους των ΗΠΑ.
Τόνισε στην εφημερίδα ότι θα διευρύνει τις προτεραιότητες του ιδρύματος ώστε να συμπεριλάβουν τα δικαιώματα ψήφου και αμβλώσεων, καθώς και την ισότητα των φύλων.
"Όσο κι αν θα ήθελα να βγάλω τα χρήματα από την πολιτική, όσο η άλλη πλευρά το κάνει, θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς", δήλωσε ο Alex Soros.
Το διοικητικό συμβούλιο του OSF εξέλεξε τον Alex ως πρόεδρό του τον Δεκέμβριο και ο Alex διευθύνει πλέον την πολιτική δραστηριότητα ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής δράσης του Soros.
Το ίδρυμα κατευθύνει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο σε ομάδες όπως αυτές που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και βοηθούν στην οικοδόμηση δημοκρατιών, ανέφερε η Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης