Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά 3% στο πετρέλαιο με το βλέμμα στη Fed - Πτώση 4,2% για το φυσικό αέριο

Βουτιά 3% στο πετρέλαιο με το βλέμμα στη Fed - Πτώση 4,2% για το φυσικό αέριο
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα (12/6/2023) η τιμή του πετρελαίου με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed (13-14/6/2023), ενώ οι ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα και την αύξηση της ρωσικής προσφοράς αργού επιβαρύνουν την αγορά.
Ειδικότερα, οι τιμές του brent υποχωρούν κατά 3% στα 72,70 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό -3,2% στα 67,90 δολ. το βαρέλι.
Βουτιά καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Ιουλίου στο -4,2% στα 30,70 ευρώ.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια όταν ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη.
Από την πλευρά της προσφοράς, ενώ η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή πετρελαίου τέσσερις φορές τον περασμένο χρόνο, η ρωσική προσφορά παρέμεινε καθώς οι κυρώσεις σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στην παραγωγή, είπε ο Μπλαντς.
Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα και την Ινδία αυξήθηκαν παρά την εφαρμογή του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μηχανισμού πλαφόν τιμών της G7 που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης