Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα τακτική των Ρώσων: Τα «τανκς αυτοκτονίας» δεν είναι ότι δείχνουν... Έξι τόνοι εκρηκτικών εξαφανίζουν τους Ουκρανούς

Η νέα τακτική των Ρώσων: Τα «τανκς αυτοκτονίας» δεν είναι ότι δείχνουν... Έξι τόνοι εκρηκτικών εξαφανίζουν τους Ουκρανούς
Ο ρωσικός στρατός αναπροσαρμόζεται στο πεδίο της μάχης
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσουν μια νέα τάση... με τα αποκαλούμενα «τανκς αυτοκτονίας» στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο οποίος περιλαμβάνει τη φόρτωση απαρχαιωμένων αρμάτων μάχης της σοβιετικής εποχής με εκρηκτικά, την εξ αποστάσεως καθοδήγησή τους προς τα ουκρανικά χαρακώματα και την πυροδότηση της έκρηξης, με αποτέλεσμα την εξόντωση του αντιπάλου τους.

Σε πρόσφατα κοινοποιημένο διαδικτυακό βίντεο, ένα άρμα T-54 ή T-55 που πιστεύεται ότι είναι περίπου 70 ετών, παρατηρήθηκε πως ήταν εφοδιασμένο με περίπου έξι τόνους εκρηκτικών ενώ προχωρούσε προς μια ουκρανική τάφρο. 
Ωστόσο, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (VBIED), γνωστός και ως VBIED, συνάντησε μια νάρκη και στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση από ουκρανικό αντιαρματικό πύραυλο.
Η μαζική έκρηξη σημειώθηκε μόλις 200 πόδια μακριά από Ουκρανούς στρατιώτες, με πιθανό αποτέλεσμα θύματα στις τάξεις τους, με μερικούς στρατιώτες να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται πιθανώς λόγω της ισχυρής έκρηξης.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο τηλεκατευθυνόμενος εκρηκτικός μηχανισμός οδήγησε σε σημαντικό αριθμό απωλειών για τους Ουκρανούς.


Για πολλούς θεωρήθηκε επίδειξη της ικανότητας της Ρωσίας να ενισχύει και να προσαρμόζει τις τακτικές της.
Εκτός από το T-54/55 VBIED, τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν πρόσφατα να επιτεθούν σε ουκρανικές θέσεις χρησιμοποιώντας ένα τρακτέρ MT-LB γεμάτο με εκρηκτικά γόμματα γραμμής εκκαθάρισης ναρκών.
Russian-T-72-tanks.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης