Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο μελέτης της σκέψης… του Xi Jinping ιδρύει ο Putin

Ινστιτούτο μελέτης της σκέψης… του Xi Jinping ιδρύει ο Putin
Εργαστήριο που θα μελετά την σκέψη και την ιδεολογία του Κινέζου Προέδρου δημιουργούν οι Ρώσοι – δείγμα ύψιστου σεβασμού στον σύμμαχό τους

Η Ρωσία δημιουργεί το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα εκτός Κίνας που θα βάζει στο μικροσκόπιο ιδεολογία και την σκέψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και θα εξετάζει την πολιτική του στρατηγική.
Το Εργαστήριο Έρευνας για την σκέψη του Xi Jinping ιδρύθηκε σε ένα μεγάλο Ινστιτούτο Κινεζικών Σπουδών στη Μόσχα, με στόχο να ερευνήσει τις ιδέες του Xi «για την οικονομία, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, την τέχνη και την ιδεολογία», όπως χαρατηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του ινστιτούτου.
Το 2025, το εν λόγω Εργαστήριο θα δημοσιεύσει μια σειρά επιστημονικών μελετών με σκοπό να εξοικειώσει τους Ρώσους αναγνώστες -συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων- με τις ιδέες του Xi και τη σημασία τους για την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας.
«Γνωρίζουμε καλά ότι σήμερα οι ιδέες του Xi καθορίζουν την πολιτική της Κίνας σε πολλούς τομείς», δήλωσε την Τρίτη στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Kirill Babaev, διευθυντής του Ινστιτούτου Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (ICSA RAS).
«Πρέπει να γνωρίζουμε και να αναλύουμε πολύ καλά τις ιδέες του Xi, γιατί η Κίνα σήμερα είναι ο κύριος στρατηγικός μας εταίρος, ο κύριος οικονομικός μας εταίρος. Ως εκ τούτου, για να οικοδομήσουμε σχέσεις πιο αποτελεσματικά, η κυβέρνησή μας πρέπει να έχει μια καλή κατανόηση της ιδεολογικής βάσης για την ανάπτυξη της σημερινής Κίνας» πρόσθεσε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης