Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μήνυμα ενότητας μετά την ανταρσία της Wagner - Mishustin: Να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του Putin

Ρωσία: Μήνυμα ενότητας μετά την ανταρσία της Wagner - Mishustin: Να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του Putin
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin δήλωσε ότι η Ρωσία αντιμετώπισε "μια πρόκληση για τη σταθερότητά της"
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία αντιμετώπισε "μια πρόκληση για τη σταθερότητά της" και πρέπει να παραμείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρο Vladimir Putin, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας τη Δευτέρα, στον απόηχο της ανταρσίας Prigozhin.
Την ένοπλη ανταρσία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την πανίσχυρη ομάδα Wagnerκαι την απότομη λήξη της χωρίς προφανείς κυρώσεις για τους δράστες ή τον ηγέτη τους ακολούθησαν τη Δευτέρα επίσημες κινήσεις για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Τα έκτακτα γεγονότα άφησαν τις κυβερνήσεις, τόσο τις φιλικές όσο και τις εχθρικές προς τη Ρωσία, να ψάχνουν απαντήσεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια στη χώρα με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, σημειώνει το Reuters.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κυβερνητικής συνεδρίασης ότι η Ρωσία αντιμετώπισε "μια πρόκληση για τη σταθερότητά της".
"Πρέπει να δράσουμε από κοινού, ως μια ομάδα, και να διατηρήσουμε την ενότητα όλων των δυνάμεων, συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο", είπε.
Η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή και ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin δήλωσε ότι ακυρώνει το αντιτρομοκρατικό καθεστώς που επιβλήθηκε στην πρωτεύουσα.

Αντιδράσεις από Κίνα και ΕΕ

Η Κίνα, την οποία επισκέφθηκε ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης την Κυριακή, δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Μόσχα στη διατήρηση της εθνικής σταθερότητας, ενώ η Ουκρανία και ορισμένοι από τους δυτικούς συμμάχους της δήλωσαν ότι η αναταραχή αποκάλυψε ρωγμές στη Ρωσία.
"Το πολιτικό σύστημα παρουσιάζει ευθραυστότητες και η στρατιωτική ισχύς παρουσιάζει ρωγμές", δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell στους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, καθώς έφτασε για μια συνάντηση με υπουργούς από όλο το μπλοκ των 27 μελών.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock δήλωσε ότι η εισβολή του Putin στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" για την αντιμετώπιση μιας απειλής προς τη Ρωσία από εκεί και τη Δύση, καταστρέφει τη Ρωσία και η Δύση θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης