Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ το ξεκόβει: Ούτε Iron Dome ούτε όπλα στην Ουκρανία… για να μην καταλήξουν στο Ιράν

Το Ισραήλ το ξεκόβει: Ούτε Iron Dome ούτε όπλα στην Ουκρανία… για να μην καταλήξουν στο Ιράν
Υπάρχει ο κίνδυνος ισραηλινά όπλα να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ λέει ο Netanyahu
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ δεν πρόκειται να δώσει ούτε το σύστημα αεράμυνας Iron Dome ούτε άλλα όπλα στην Ουκρανία διαμηνύει ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu υπό τον φόβο μην και καταλήξει αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός στα χέρια των Ιρανών.
Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρει πως είναι σημαντικό να γίνει κατανοητή η ανησυχία των Ισραηλινών ότι «τα συστήματα που θα δοθούν στην Ουκρανία, μπορεί τελικά να καταλήξουν στα χέρια Ιρανών».

Ο κίνδυνος

«Εάν συμβεί αυτό, τότε η Τεχεράνη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ισραηλινά όπλα κατά του Ισραήλ» τονίζει ο Netayahu, αναφέροντας πως το Ισραήλ είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να υποστεί μεγάλες απώλειες από πυραυλικές επιθέσεις, μια και το σύστημα Iron Dome έχει καταφέρει έως σήμερα να καταρρίψει το 95% των πυραύλων που έχουν εκτοξευθεί κατά των πληθυσμιακών κέντρων του Ισραήλ.
«Εάν αυτό το σύστημα έπεφτε στα χέρια του Ιράν, τότε εκατομμύρια Ισραηλινοί θα ήταν ανυπεράσπιστοι και εκτεθειμένοι σε κίνδυνο» υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Κατηγορηματικό όχι

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου 2022, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ισραήλ Evgeny Korniychuk δήλωσε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται να αποκτήσει το σύστημα Iron Dome και έκτοτε έχουν υπάρξει αρκετές πιέσεις τόσο από το Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον.
Ο Netanyahu υποστήριξε ότι έχει απορρίψει όλες αυτές τις εκκλήσεις για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας «λόγω των ανησυχιών που πιστεύω πως κανείς από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας δεν έχουν».

Το Iron Dome

Το Iron Dome είναι ένα σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή Rafael Advanced Defense Systems σε συνεργασία με τον αμερικανικό κατασκευαστή όπλων Raytheon.
Θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα κατά των πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης