Τελευταία Νέα
Διεθνή

Burns (CIA): Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διαβρώσει το καθεστώς του Putin, όπως έδειξε η εξέγερση της ομάδας Wagner

Burns (CIA): Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διαβρώσει το καθεστώς του Putin, όπως έδειξε η εξέγερση της ομάδας Wagner
Χαρακτήρισε την ανταρσία ως «ένοπλη πρόκληση για το ρωσικό κράτος», αλλά επισήμανε ότι ήταν μια «εσωτερική ρωσική υπόθεση στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ανάμειξη».
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών William Burns δήλωσε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 ότι η ένοπλη ανταρσία του ηγέτη των μισθοφόρων Yevgeny Prigozhin ανέδειξε τη διαβρωτική επίδραση στη Ρωσία του πολέμου του προέδρου Vladimir Putin στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023.
«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Prigozhin προετοίμασε τις πράξεις του με ένα καυστικό κατηγορητήριο για το ψευδές σκεπτικό του Κρεμλίνου όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία και για τη διεξαγωγή του πολέμου από τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία», επισήμανε ο Burns, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, σε μια διάλεξη στη Βρετανία..
«Ο αντίκτυπος αυτών των λέξεων και αυτών των πράξεων θα υπάρχει για κάποιο χρονικό διάστημα - μια ζωντανή υπενθύμιση της διαβρωτικής επίδρασης του πολέμου του Putin στη δική του κοινωνία και στο δικό του καθεστώς».
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ανταρσία ως «ένοπλο πρόκληση για το ρωσικό κράτος», αλλά είπε ότι ήταν μια «εσωτερική ρωσική υπόθεση στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν και δεν εχουν καμία ανάμειση».
«Είναι λάθος να υποτιμάμε την εμμονή του Ρώσου προέδρου Putin να ελέγξει την Ουκρανία»,  
Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι «ο πόλεμος του Putin αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία. Η στρατιωτική της αδυναμία αποκαλύφθηκε».

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης