Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Συνομιλίες μόνο όταν οι ουκρανικές δυνάμεις αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων του 1991

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Συνομιλίες μόνο όταν οι ουκρανικές δυνάμεις αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων του 1991
Δεν είμασταν στα σύνορά μας στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν μια γραμμή εμπλοκής, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του
Η κυβέρνηση του Κιέβου θα είναι έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων που η χώρα πιστεύει ότι αναγνωρίζονται διεθνώς, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sanchez.
Αυτά τα σύνορα θα περιλαμβάνουν την Κριμαία, το Donbass και τις περιοχές Zaporozhye και Kherson, είπε ο πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία θα ήταν έτοιμη για συνομιλίες εάν τα στρατεύματά της ανακτούσαν τον έλεγχο των θέσεων που είχαν πριν ξεκινήσει η Ρωσία την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2022.
«Αν είμαστε έτοιμοι για διπλωματική διευθέτηση και για τι είδους διπλωματική διευθέτηση είμαστε έτοιμοι εάν βρισκόμαστε στα σύνορα της 24ης Φεβρουαρίου;» είπε ο Zelensky, επαναλαμβάνοντας μια ερώτηση από έναν δημοσιογράφο, σύμφωνα με βίντεο της συνέντευξης Τύπου που δημοσίευσε στο Telegram.

«Δεν είμασταν στα σύνορά μας στις 24 Φεβρουαρίου, ήταν μια γραμμή εμπλοκής», συνέχισε λέγοντας.
Και έτσι τονίζουμε για άλλη μια φορά: η Ουκρανία θα είναι έτοιμη για κάποια μορφή διπλωματίας όταν είμαστε πραγματικά στα σύνορά μας, στα πραγματικά μας σύνορα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Ο Zelensky έθιξε επίσης το θέμα της πολυπόθητης ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχει κάθε λόγος για τη συμμαχία να καλέσει τη χώρα να ενταχθεί όταν το μπλοκ συγκληθεί για μια σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.
Είπε ότι περίμενε ένα σαφές μήνυμα σε αυτό το πλαίσιο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης