Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Ρωσία: Η Ουκρανία ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Παγκόσμιες οι συνέπειες, εάν συμβεί αυτό υποστηρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia υποστηρίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, αναφέροντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξουν παγκόσμιες συνέπειες.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky πρόκειται να προχωρήσει σε μια τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia» ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik η Zakharova, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία δεν αντιμετωπίζουν αυτό το ενδεχόμενο ως άμεση απειλή για τις ίδιες.
«Δεν υπάρχει γωνιά στον πλανήτη που δεν θα επηρεαστεί από αυτό.
Γιατί έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα, τον παγκόσμιο ωκεανό, τα αγροτικά προϊόντα.
Εάν συμβεί κάτι, θα επηρεάσει τα πάντα: τον αέρα, το νερό, τα τρόφιμα.
Τα πάντα.
Η επιθυμία του Zelensky να χρησιμοποιήσει αυτόν τον παράγοντα για τους εξτρεμιστικούς τρομοκρατικούς του σκοπούς είναι προφανής» επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Προειδοποίηση για επίθεση

Σημειώνεται πως ο Renat Karchaa, σύμβουλος του γενικού διευθυντή της Rosenergoatom υποστήριξε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και με drones στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου το βράδυ.
Σε δηλώσεις του ο Karchaa τόνισε ότι οι βάσει των πληροφοριών που έχει, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, έγιναν εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας με κύριο θέμα την ανάγκη να μη συμβεί κάτι μη αναστρέψιμο στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
Παρόλο αυτά ο Karchaa επισήμανε ότι έως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 με 12 Ιουλίου, η ένταση γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο θα παραμείνει.

Πυρά Zelensky

Πάντως, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αυτή ετοιμάζει ένα τρομοκρατικό χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, ενημερώνοντας για αυτό το θέμα τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα, τις ΗΠΑ όπως επίσης και κράτη από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Στις αιτιάσεις αυτές απάντησε το Κρεμλίνο, με τον εκπρόσωπο του Dmitry Peskov να κάνει λόγο για ψέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης