Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ύποπτος ρόλος της Mars στην Ουκρανία: Παραδέχεται ότι μετέφερε πάνω από 25 εκατομμύρια δολ - Εισαγγελική παρέμβαση Ρωσίας

Ο ύποπτος ρόλος της Mars στην Ουκρανία: Παραδέχεται ότι μετέφερε πάνω από 25 εκατομμύρια δολ - Εισαγγελική παρέμβαση Ρωσίας
Σήμερα, 7/7 έγινε γνωστό για τον έλεγχο που ξεκίνησε η εισαγγελία της περιοχής της Μόσχας με θέμα τη χρηματοδότηση από τον Mars των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, η Mars, η οποία έχει γίνει αντικείμενο εισαγγελικού ελέγχου στη Ρωσία, ανέφερε ότι δώρισε τουλάχιστον 25,5 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν για ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά σύμφωνα με το ρωσικό τμήμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο επίσημος ιστότοπος της Mars περιέχει τρεις ειδήσεις σχετικά με τη βοήθεια στην Ουκρανία.
Η πρώτη χρονολογείται την 1η Μαρτίου 2022, στην οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της, λέει ότι η εταιρεία «είναι συγκλονισμένη από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία» και ανακοινώνει τη διάθεση δύο εκατομμυρίων δολαρίων «για την υποστήριξη της επίλυσης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης».
Τα χρήματα φέρεται να προορίζονταν «για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ουκρανία και να ζητήσουν άσυλο», καθώς και για να «βοηθήσουν κατοικίδια» μέσω των φιλανθρωπικών οργανώσεων Save the Children και Humane Society International .
Η δεύτερη ανακοίνωση χρονολογείται στις 30 Μαρτίου του ίδιου έτους, στην οποία η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δώσει άλλα δέκα εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και προϊόντα.
Τον Μάιο του 2023, η Mars ανακοίνωσε μια επιπλέον δωρεά 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το τρίτο και τελευταίο τέτοιο δελτίο τύπου μέχρι σήμερα.
Χρήματα και προϊόντα, αν κρίνουμε από τα μηνύματα της εταιρείας, διανέμονται μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του UN Women (φορέας του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων) και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Επιπλέον, η Mars ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου για άμεσες δωρεές από τους εργαζομένους της εταιρείας.
Κάθε συνεισφορά θα διπλασιάζεται από τα ταμεία της εταιρείας, έως και ένα εκατομμύριο δολάρια.
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία για το πόσα χρήματα και για ποιες συγκεκριμένες ανάγκες ήταν δυνατή η συλλογή και αποστολή στην Ουκρανία.

Εισαγγελική παρέμβαση από τη Μόσχα

Σήμερα, 7/7 έγινε γνωστό για τον έλεγχο που ξεκίνησε η εισαγγελία της περιοχής της Μόσχας με θέμα τη χρηματοδότηση από τον Mars των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του τμήματος, που υποβλήθηκε στον συντάκτη της καταγγελίας - τον επικεφαλής του "Ομοσπονδιακού Έργου για την Ασφάλεια και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς" (FPBK) Vitaly Borodin, ο έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα. Οι ισχυρισμοί της εισαγγελίας απευθύνονται στη ρωσική «Mars» ως μέρος μιας παγκόσμιας εταιρείας, η οποία , αν και έχει σταματήσει τις επενδύσεις, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, συνεχίζει να λειτουργεί στην εθνική δικαιοδοσία ως μέρος της διακρατικής Mars Inc.
Η Mars είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τροφίμων στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1911 και εδρεύει στο McLean της Βιρτζίνια των ΗΠΑ .
Οι μάρκες της εταιρείας περιλαμβάνουν τις μπάρες Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way, Orbit τσίχλες, Whiskas και τροφές για κατοικίδια Pedigree.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης