Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στο Μεξικό: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου – Ένας αγνοούμενος

Τραγωδία στο Μεξικό: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου – Ένας αγνοούμενος
Στην πλατφόρμα εργάζονταν 328 άνθρωποι, σύμφωνα με όσα ανέφερε η PEMEX
Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ αγνοείται ακόμη ένας, μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει στη μεξικανική δημόσια επιχείρηση Μεξικανικά Πετρέλαια (Petróleos Mexicanos, PEMEX), στο νότιο άκρο του Κόλπου του Μεξικού, ανοικτά των ακτών του Καμπέτσε και Ταμπάσκο.
Στην πλατφόρμα εργάζονταν 328 άνθρωποι, σύμφωνα με όσα ανέφερε η PEMEX μέσω twitter για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 7/7, τονίζοντας ότι σχεδόν όλοι απομακρύνθηκαν από την εξέδρα.
Υπήρξαν 8 τραυματίες, εν των οποίων οι 3 εργαζόμενοι της PEMEX και άλλοι 5 ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεκμεταλλεύεται την πλατφόρμα, εκτός από τους δυο νεκρούς.
Η Pemex ανέφερε πως η παραγωγή στο κοίτασμα Κανταρέλ, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο αποδοτικά στον κόσμο, υπέστη «σημαντικό» πλήγμα.
«Οι τεχνικοί μας μελετούν πώς θα επισκευαστούν οι αγωγοί, οι διασυνδέσεις και άλλα μέρη για να αποκατασταθεί πλήρως» η εξέδρα, πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pemex, ο Octavio Romero, τόνισε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter πως «θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε» τον αγνοούμενο εργαζόμενο, «αυτή είναι η προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα», καθώς και το «πώς θα αποκαταστήσουμε τη δραστηριότητα στην περιοχή, διότι [η εξέδρα] Nohoch είναι πολύ σημαντική».
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πλατφόρμα Nohoch και εξαπλώθηκε σε παρακείμενη, σύμφωνα με την διοίκηση της επιχείρησης.
Πάντως, αν και την τελευταία δεκαετία η παραγωγή στο κοίτασμα Κανταρέλ έχει μειωθεί, συνεχίζει να είναι αξιόλογη φθάνοντας τα 170.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με εταιρικά δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα της μεξικανικής πετρελαϊκής παραγωγής οφείλεται στην αξιοποίηση κοιτασμάτων σε ρηχά νερά στον Κόλπο της Campeche, όμως η Pemex τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αρκετά βιομηχανικά δυστυχήματα, ενώ συχνά οι υποδομές της γίνονται στόχος κλοπών.
Μεταξύ άλλων, στις 24 Φεβρουαρίου, πάνω από 10 εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα από δυο πυρκαγιές στην πολιτεία Βερακρούς (νοτιοανατολικά), ενώ 137 ήταν οι νεκροί τον Ιανουάριο του 2019 λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς σε πετρελαιαγωγό στην Τλαουελίλπαν, στην πολιτεία Ιδάλγο (κεντρικά). Τότε οι αρχές έριξαν την ευθύνη για την τραγωδία σε πολίτες που κλέψει καύσιμο, καθώς υπήρχε διαρροή στον αγωγό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης