Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Παραβίαση των συμφωνιών η επιστροφή από την Τουρκία των μαχητών του Azov στην Ουκρανία

Κρεμλίνο: Παραβίαση των συμφωνιών η επιστροφή από την Τουρκία των μαχητών του Azov  στην Ουκρανία
Tόσο η ουκρανική πλευρά όσο και η τουρκική παραβίασαν τους όρους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η επιστροφή των ηγετών των μαχητών του Azov από την Τουρκία στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση των όρων των υφιστάμενων συμφωνιών, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023.
«Η επιστροφή των ηγετών των Azov από την Τουρκία στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ευθεία παραβίαση των όρων των υφιστάμενων συμφωνιών.
Σε αυτή την περίπτωση, τόσο η ουκρανική πλευρά όσο και η τουρκική παραβίασαν τους όρους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα άτομα αυτά έπρεπε να παραμείνουν στο έδαφος της Τουρκίας μέχρι το τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο Peskov.
Σημείωσε επίσης ότι κανείς δεν ενημέρωσε τη Ρωσία για τη μεταφορά των μαχητών.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να προβεί σε αυτό το βήμα εν μέσω των αποτυχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην αντεπίθεση, καθώς και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Η Άγκυρα, από την πλευρά της, δείχνει αλληλεγγύη με τα μέλη της συμμαχίας, η Ρωσία το καταλαβαίνει αυτό πολύ καλά, πρόσθεσε ο Peskov.
Νωρίτερα ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «επιστρέφουμε από την Τουρκία και φέρνουμε τους ήρωές μας στο σπίτι. Ουκρανοί στρατιώτες Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Στο τέλος, θα είναι μαζί με τους συγγενείς τους».
Στην ανάρτηση του στα ουκρανικά και στα αγγλικά, φάνηκε ότι καλωσόρισε τους διοικητές του Τάγματος Azov και συνομίλησε μαζί τους στο αεροπλάνο.
Οι διοικητές του ΤάγματοςAzov , οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στην ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, βρίσκονταν στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης