Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί απέσυραν οι Ουκρανοί τα Leopard 2 από το μέτωπο – Ελλείψεις σε τεθωρακισμένα και οβίδες ναυαγούν την αντεπίθεση

Γιατί απέσυραν οι Ουκρανοί  τα Leopard 2 από το μέτωπο – Ελλείψεις σε τεθωρακισμένα και οβίδες ναυαγούν την αντεπίθεση
Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι σε έναν μήνα μάχης, η Ουκρανία έχασε 920 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 16 τεθωρασιεμένων Leopard και 18 αεροσκαφών
Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική αντεπίθεση ηττάται κατά κράτος όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα...
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου ότι θα μεταφέρουν αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία προκειμένου να στηρίξουν την αντεπίθεση του Κιέβου, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, αλλά αντιμετώπισε σκληρή αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από βαρύ πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik τη Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα ή πυρομαχικά για να πλήξει τις ισχυρα οχυρωμένες ρωσικές θέσεις, έχει αποσύρει τα περίφημα Leopard 2 του από την πρώτη γραμμή και προσπαθεί να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή αρμάτων μάχης – μια διαδικασία που θα διαρκέσει έως και 6 μήνες , ανέφεραν αμερικανικά επιχειρηματικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους και διοικητές των μονάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
«Είναι αδύνατο να καταλάβεις εντελώς μια τόσο καλά οχυρή θέση πριν προχωρήσεις», είπε ένας διοικητής μονάδας από την 108η Ταξιαρχία της Ουκρανίας, επισημαίνοντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν από έλλειψη τεθωρακισμένων οχημάτων, με το πεζικό να αναγκάζεται να προχωρήσει με τα πόδια, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο σε κυκλωτικές κινήσεις
«Αν είχαμε περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα, θα μπορούσαμε να είχαμε μεταφέρει περισσότερο πεζικό στις πλάγιες γραμμές του μετώπου», επισήμανε ο διοικητής, παραδεχόμενος ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της αντεπίθεσης, δεν είχε ακόμη λάβει μέρος ούτε σε μια επιχείρηση που να έχει ως αποτέλεσμα την κατάλυση μια ρωσικής αμυντικής θέσης
Αντίθετα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλάβουν μόνο μια «χούφτα» χωριών στις περιοχές Zaporozhye και Donetsk, με κόστος χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες τεθωρακισμένων οχημάτων που καταστράφηκαν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι σε έναν μήνα μάχης, η Ουκρανία έχασε 920 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 16 οχήματα Leopard και 18 αεροσκάφη.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη πυροβολικού και εναέριας υπεροχής, με το μικρό οπλοστάσιο μαχητικών και ελικοπτέρων της σοβιετικής εποχής του Κιέβου να αντιμετωπίζει μια ανώτερη δύναμη ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi και πυροβόλων Ka-52 Alligator.
Ukraine: can the German Leopard change its spots?
Spain mulls whether to send high-tech tanks to Ukraine
Κόλλησαν σε ναρκοπέδια...


Το Κίεβο αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα άρματα μάχης Leopard 2 που παρέχονται από το ΝΑΤΟ, με τα μεγαθήρια των 68 τόνων προφανώς να έχουν κολλήσει σε ναρκοπέδια στην πρώτη φάση της επίθεσης στις αρχές Ιουνίου και έχουν εξαφανιστεί από το πεδίο της μάχης.
Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές προτείνουν ότι το Κίεβο μπορεί να τα αποθηκεύει για χρήση σε μια σημαντική ανακάλυψη εν μέσω διερεύνησης αδύναμων σημείων στις ρωσικές θέσεις, αλλά το έργο λέγεται ότι περιπλέκεται σημαντικά από τα κυρίως επίπεδα, ανοιχτά πεδία της περιοχής, τα οποία προσφέρουν ελάχιστη προστασία ή μέρη για να κρυφτούν.
Ο Ουκρανός στρατηγός Grunts προσέφερε ειλικρινείς εκτιμήσεις για τις φρικτές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων, με στρατιώτες από το νότιο μέτωπο, πιθανώς στο Zaporozhye, να λένε ότι θα μπορούσαν να χάσουν «δεκάδες άνδρες» σε μια μόνο επίθεση.
Τα ρωσικά ελικόπτερα λέγεται ότι πετούν μόλις 8 χιλιόμετρα από τις ουκρανικές θέσεις, γεγονός που τα καθιστά συνήθως ευάλωτα στην ουκρανική αεράμυνα.
«Δεν έχουμε κατάλληλα συστήματα αεράμυνας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή», δήλωσε διοικητής διμοιρίας από την 108η Ταξιαρχία για τη ρωσική αεροπορική υπεροχή.
«Όταν προειδοποιούμαστε ότι ένα εχθρικό αεροπλάνο έχει απογειωθεί, ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι να καλυφθούμε», είπε
Ukraine invasion: What happened, where is under attack and what could be  next? | World News | Sky News
Αύξηση της παραγωγής και καταγγελίες για διαφθορά 

Εν μέσω των ελλείψεων σε τεθωρακισμένα, το Κίεβο ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της παραγωγής αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της ουκρανικής βιομηχανίας όπλων Oleksandr Kamyshin δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι θα χρειαστούν 3-6 μήνες για να επιτευχθεί.

Η έλλειψη όπλων για την αντεπίθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού έχει πάει η γενναιόδωρη οπλική βοήθεια της Δύσης, που υπολογίζεται τώρα σε συνολικά πάνω από 94 δισεκατομμύρια δολάρια (δηλαδή σχεδόν το ήμισυ του συνολικού ετήσιου αμυντικού προϋπολογισμού της Ρωσίας) και φαίνεται να επιβεβαιώνει αναφορές για ανεξέλεγκτη διαφθορά και ληστείες, και το λαθρεμπόριο όπλων που προορίζονταν για την Ουκρανία στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση γιατί το Κίεβο έχει αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος του πυροβολικού του, των ρουκετών HIMARS και των πυραύλων μεγάλου Storm Shadow για να βομβαρδίσει τρομοκρατικά την περιοχή του Donbass και πολιτικές υποδομές, αντί να τα αποθηκεύσει για χρήση για την αντεπίθεσή του που έχει σταματήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης