Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβουλεύσεις Ρωσίας – Τουρκίας για τη συμφωνία των σιτηρών και τον επαναπατρισμό των Azov

Διαβουλεύσεις Ρωσίας – Τουρκίας για τη συμφωνία των σιτηρών και τον επαναπατρισμό των Azov
H Μόσχα έχει απειλήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία με την αιτιολογία ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της Η συμφωνία λήγει στις 17 Ιουλίου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan συζήτησε τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά και για την Ουκρανία με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
H Μόσχα έχει απειλήσει να εγκαταλείψει τη συμφωνία με την αιτιολογία ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της Η συμφωνία λήγει στις 17 Ιουλίου.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan δήλωσε το Σάββατο 8 Ιουλίου ότι πίεζε τη Ρωσία να επεκτείνει τη συμφωνία, τουλάχιστον κατά τρεις μήνες.
Νωρίτερα το Κρεμλίνο καταδίκασε τον επαναπατρισμό από την Τουρκία ουκρανών διοικητών που, βάσει πρωτύτερης συμφωνίας, θα παρέμεναν αιχμάλωτοι μέχρι το τέλος του πολέμου.
Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι πέτυχε την επιστροφή μελών του Τάγματος Azov , μετά από «διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά». Τους διοικητές αυτούς υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Volodymyr Zelenskly κατά την αποχώρησή του από την Τουρκία, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.
«Η επιστροφή των διοικητών του Azov από την Τουρκία στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια άμεση παραβίαση των όρων υφιστάμενων συμφωνιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σύμφωνα με τον οποίο τόσο η Ουκρανία όσο και η Τουρκία παραβίασαν τους όρους της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης