Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zemmour: Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει Ισλαμική Δημοκρατία, πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα

Zemmour: Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει Ισλαμική Δημοκρατία, πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα
«Εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω δημογραφικών στοιχείων και δημοκρατικών θεσμών, η Γαλλία θα μπορούσε μια μέρα να γίνει ισλαμική δημοκρατία», δήλωσε ο Eric Zemmour
Σχετικά Άρθρα
O πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Reconquest, Eric Zemmour, πιστεύει ότι η Γαλλία θα μπορούσε να γίνει Ισλαμική Δημοκρατία αν δεν αλλάξει η σημερινη κατάσταση.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Debate, ο ηγέτης της άκρας δεξιάς δήλωσε ότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οι ισλαμικοί νόμοι είναι ανώτεροι από αυτούς της Γαλλίας.
Ο Zemmour σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν κάνει τίποτα για να το καταπολεμήσει.
«Εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω δημογραφικών στοιχείων και δημοκρατίας, η Γαλλία θα μπορούσε μια μέρα να γίνει ισλαμική δημοκρατία», επισήμανε
Ο πολιτικός ρωτήθηκε επίσης τι πιστεύει για την καταδίκη της «ισλαμοφοβίας στη Γαλλία» από τον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan .
Ο Zemmour είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «μπορεί να δεχθεί στη χώρα του όλους τους μουσουλμάνους μετανάστες που βρίσκονται στη Γαλλία».
Νωρίτερα, ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γαλλία, ζητώντας ηρεμία και επίλυση ζητημάτων χωρίς αίμα, το Παρίσι πρέπει να διδαχθεί από αυτή την κοινωνική έκρηξη.
Ορισμένοι Γάλλοι πολιτικοί, ιδίως ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου, Jordan Bardella, και ο ηγέτης του κόμματος της Λαϊκής Ρεπουμπλικανικής Ένωσης, François Asselineau, έχουν συνδέσει στον πολιτικό τους λόγο κατά το παρελθόν τις εντάσεις και τις αναταραχές με τους μετανάστες.
Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στη χώρα λόγω της ροής μεταναστών.
Την Τρίτη 27 Ιουνίου, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο έφηβο κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δρόμο στη Ναντέρ, ο οποίος, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξέσπασαν ταραχές σε πολλές γαλλικές πόλεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε όλη τη χώρα, νεαροί πυρπόλησαν περισσότερα από 12.000 αυτοκίνητα, καθώς και περίπου 500 δημαρχεία, αστυνομικά τμήματα και άλλες αρχές.
Πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα κρατήθηκαν, ένα σημαντικό μέρος αυτών ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, λεηλατήθηκαν περισσότερα από χίλια καταστήματα λιανικής, περίπου 370 υποκαταστήματα τραπεζών, 200 παντοπωλεία και 436 καταστήματα καπνού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης