Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Τα μαχητικά F-16 θα παραδοθούν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Τα μαχητικά F-16 θα παραδοθούν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των G-7 στην Ιαπωνία ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς για να πιλοτάρουν μαχητικά τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-16
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στρατιωτικών πιλότων δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, στο ABC.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από στενές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους, αποφάσισε πριν από μερικές εβδομάδες να ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τη χρήση αυτών των μαχητικών», είπε ο Sullivan.
«Αυτή η εκπαίδευση θα πάρει κάποιο χρόνο, μετά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των F-16, πιθανώς από ευρωπαϊκές χώρες με πρόσβαση σε F-16», είπε ο βοηθός του Joe Biden.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 21 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των G-7 στην Ιαπωνία ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς για να πιλοτάρουν μαχητικά τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-16.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε, αυτό αποτελεί «μέρος μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης» της Δύσης με στόχο την ενίσχυση της «ικανότητας της Ουκρανίας να παρέχει αυτοάμυνα».
Ο Sullivan είπε ότι η Ουάσιγκτον θα συζητήσει με τους συμμάχους τους επόμενους μήνες ποια κράτη θα μεταφέρουν F-16 στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης