Τελευταία Νέα
Διεθνή

H MI6 ψάχνει τρομοκρατημένους Ρώσους… για πράκτορες κατά του Putin

H MI6 ψάχνει τρομοκρατημένους Ρώσους… για πράκτορες κατά του Putin
Αισιόδοξες οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για την αντεπίθεση των Ουκρανών
Σχετικά Άρθρα
Να στρατολογήσουν Ρώσους που δηλώνουν τρομοκρατημένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να λειτουργήσουν επί της ουσίας ως πράκτορες κατά του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin επιθυμούν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο επικεφαλής της MI6, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Richard Moore κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πράγα, στην Τσεχία, κάλεσε Ρώσους πολίτες να ενώσουν τα χέρια τους με τις μυστικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας για να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία στην Ουκρανία, ενώ παρομοίασε την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία με την άνοιξη της Πράγας το 1968
«Καθώς γίνονται μάρτυρες της επιθετικότητας, της εσωκομματικής διαμάχης και της σκληρής ανικανότητας των ηγετών τους – ο ανθρώπινος παράγοντας στα χειρότερα του – πολλοί Ρώσοι παλεύουν με τα ίδια διλήμματα που είχαν οι πρόγονοι τους το 1968.
Τους προσκαλώ να κάνουν ότι έχουν κάνει και άλλοι εδώ και 18 μήνες και να ενώσουν τα χέρια τους με τα δικά μας.
Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή…
Τα μυστικά τους θα είναι ασφαλή και μαζί θα εργαστούμε για να φέρουμε το τέλος αυτής της αιματοχυσίας» είπε – στη δεύτερη ομιλία του από το 2020, όταν και ανέλαβε επικεφαλής της ΜΙ6 – o Moore, ο οποίος τόνισε ότι είναι μικρή η προοπτική για τη Ρωσία να ανακτήσει τη δυναμική της στην Ουκρανία.

Υπό πίεση ο Putin

Μάλιστα ο Moore υποστήριξε πω η εξέγερση της Wagner έδειξε ότι το καθεστώς του Putin είναι υπό πίεση, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντεπίθεση των Ουκρανών.
Επιπλέον, χαρακτήρισε ασυνείδητη την απόφαση του Ιράν να προμηθεύσει με drones τη Ρωσία, αναφέροντας πως υπήρξαν έντονες διαφωνίες και ενστάσεις στο υψηλότατο πολιτικό επίπεδο, ενώ υποστήριξε πως Ρωσία και Κίνα ανταγωνίζονται στην προσπάθεια τους να κυριαρχήσουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στον Κβαντικό Υπολογιστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης